Proiecte ambiţioase la Grojdibodu

0
601

Aflat la primul mandat, primarul comunei Grojdibodu, Adrian Căpriţă, şi-a luat rolul în serios şi reuşeşte să imprime dezvoltării comunei un curs liniştit către nivelul de bunăstare şi civilizaţie european, la care aspirăm cu toţii. Căci nu pentru altceva am răsucit timona şi am întors corabia dinspre socialismul „multilateral dezvoltat” către ţărmurile poleite cu aur ale capitalismului. Care însă, precum o „Fata Morgana”, se tot îndepărtează de noi, ori de câte ori ni se pare că suntem aproape. Totuşi, laolaltă cu mulţi locuitori de pe întreg cuprinsul ţării, locuitorii din multe localităţi ale judeţului Olt au reuşit să descindă pe astfel de ţărmuri. Şi chiar dacă nu au găsit laptele şi mierea la care se aşteptau, măcar reuşesc ca prin munca lor să-şi încropească un trai decent, îndepărtând până sub orizonturi norii grijei faţă de ziua de mâine.

Gospodari harnici, locuitorii din Grojdibodu au şi avantajul că la conducerea comunei este un primar devotat interesului public şi atât de dedicat rezolvării problemelor, că nu a ţinut cont de condiţiile de-a dreptul improprii în care funcţionează Primăria din Grojdibodu. Ajutat de un aparat profesionist al Primăriei şi de un viceprimar, Dorel Iovancea, cu multă experienţă în administraţie, Adrian Căpriţă îşi urmăreşte cu obstinaţie proiectele, căutând soluţii chiar şi acolo unde, la prima vedere, par că nu există. Unul dintre ele este foarte aproape de a deveni realitate concretă. Este vorba despre noul sediu al Primăriei, aflat în faza finală a finisărilor interioare. Insistând în această direcţie, l-am întrebat pe d-l primar ce alte proiecte are în derulare. A menţionat mai întâi cele trei proiecte cu finanţare aprobată prin PNDL-2, respectiv: reabilitarea şi modernizarea grădiniţei cu program normal din satul Grojdibodu, un proiect în valoare de 1.734.957 lei, apoi reabilitarea şi modernizarea celeilalte grădiniţe, din satul Hotaru, proiect în valoare de 605.016 lei, al treilea proiect referindu-se la modernizarea a 6,3 km de drumuri comunale, în valoare de 6.056.020 lei.

În cadrul unui proiect transfrontalier cu o localitate din Bulgaria, un orăşel numit Oreahovo, primarul din Grojdibodu a depus şi un proiect ce ţinteşte amenajarea unei piste pentru biciclişti şi înfiinţarea unui centru de informare. Referitor la drumurile de exploataţie agricolă, aici, din păcate, primarul grojdibodean s-a lovit de condiţiile puse la eligibilitate, în virtutea cărora proiectul depus a întrunit numai 80 de puncte, inferior punctajului obţinut de alte comune, motiv pentru care încă nu poate fi promovat. La fel stau lucrurile şi cu proiectul depus pentru reabilitarea şcolii, un proiect care mai poate aştepta, căci condiţiile pentru un învăţământ de calitate sunt deja întrunite: centrală termică, toalete interioare, apă curentă etc.

În prezent, în Primăria Grojdibodu se lucrează intens la Cadastrul general. S-au realizat până acum trei sectoare totalizând circa 2.500 parcele, pentru care urmează să fie aduse cărţile funciare. Şi pentru că încă mai sunt oameni cărora trebuie să li se reconstituie dreptul de proprietate, toate speranţele se leagă de finalizarea operaţiei de cadastrare, în urma căreia se va şti clar ce rezervă de fond funciar va rămâne la dispoziţia Primăriei.

Până la urmă, primarul din Grojdibodu ne-a dezvăluit şi un motiv de insatisfacţie în ce priveşte propria activitate: faptul că, în această ediţie de campionat, n-a mai reuşit să înscrie echipa de fotbal. Motivul? Toţi fotbaliştii i-au plecat la muncă în Anglia. Acum este în căutarea altor fotbalişti. Noi îi dorim succes în toate.