Poliția Locală, val de amenzi

0
338

În perioada 12 – 18 martie 2018 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina, au continuat activităţile specifice poliției locale ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii publice, asigurarea unui trafic civilizat precum și a limitării comerţului stradal neautorizat.
Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat un număr total de 109 sancțiuni contravenționale, cu un cuantum total aplicat de 29.020 lei.
Având în vedere prevederile HCL nr.329/22.12.2017, referitor la Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al municipiului Slatina, în această săptămâna, polițiștii locali cu atribuții privind circulația pe drumurile publice au procedat la emiterea și distribuirea unui număr de 70 somații proprietarilor de autovehicule din municipiul Slatina și alte 18 somații către proprietarii de autovehicule cu domiciliul în alte localități, urmând ca după curgerea termenului legal, să se procedeze, conform legislației în vigoare.
Toate autovehiculele identificate se află într-o stare improprie circulației pe drumurile publice. Reamintim cetățenilor municipiului Slatina, că pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului se va aplica o taxă de 200 lei, dacă se achită în 24 ore, la care se adaugă 50 lei/zi taxa depozitare, pentru fiecare zi după expirarea celor 24 ore.
Totodată, conform art.12 alin.(1) din Legea nr.421/2002 cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 lei la 2000 lei refuzul proprietarului sau deținătorului legal al vehiculului de a se conforma somației primite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here