Lansare de carte şi sesiune de autografe cu Stelian Tănase

0
199

Faimosul scriitor şi istoric, Stelian Tănase, a venit sâmbătă, 17 martie 2018,  la Slatina, pentru a lansa cele mai recente cărţi ale domniei sale: „Dinastia” şi „Nocturnă cu vampir Opus 1”. Frumosul eveniment a avut loc în Hotel Parc, începând cu ora 14:00. Volumul „Dinastia” cuprinde imagini inedite din arhivele naţionale, din arhiva familiei regale şi chiar din biblioteca academiei, datorită contribuţiei de mare valoare a doamnei Elena Vijulie. Domnii Dumitru Sârghie şi Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt, au avut numai cuvinte de laudă la adresa marelui scriitor Stelian Tănase.

Debutul cărții, dar și traseul ei trepidant ne vâră în atmosfera de pegră a Bucureștiului post-decembrist, oraș în care totul pute . „Aurolaci, boschetari, infractori, târfe, injectați, cerșetori, poleială, sclipici, măști, fandoseală, miros de pește, de carne putredă și de murături.” Și, de cele mai multe ori de organ sexual femeiesc.

În fapt, autorul ne rulează în fața minții, nouă, celor care mai avem chef de citit, un film horror, în care se petrec crime misterioase, înfăptuite de un urmaș al lui Dracula, într-o lume aflată Porțile Orientului, unde, așa cum spunea Poincarè, „tout est pris à la lègère.” Acțiunea este plasată în capitala Valahiei Mici , în lumea fascinantă a lui Mateiu Caragiale, în proximitatea Curții Vechi, pe ruinele Palatului lui Vlad Țepeș, care se păstrează și astăzi. Într-un București decăzut, plin de politruci veroși, de generali de Securitate, în carnea și mintea cărora se găseau și se găsesc și azi toate viciile și murdăriile lumii, un București al traficanților de droguri, de organe și carne vie, al mafioților de toate calibrele, al boarfelor, mardeiașilor, beizadelelor de bani gata, al paparazzilor și al ex și viitorilor pușcăriași ”.

Într-o țară ca a noastră (Stelian Tănase o numește Gubernie), un mogul de presă, bunăoară, om al serviciilor secrete, care întreținea și o rețea transfrontalieră de prostituate, cum se întâmplă și astăzi, îi avea la mână pe toții marii politruci și vătafi din divanele centrale și județene” a declarat Dumitru Sârghie.

Liviu Voiculescu a subliniat aspectele inedite ale operelor semnate de Stelian Tănase: „Aşa cum ştiţi doctrina partidului nostru are o înclinare către intelectualitate, către dezvoltarea intelectuală a individului. Am mai făcut astfel de evenimente în care am invitat scriitori celebri în sânul nostru şi vor mai fi. Astăzi, îl avem alături de noi pe domnul Stelian Tănase care nu mai are nevoie de foarte multe prezentări şi cu această ocazie vom prezenta cărţile dumnealui: „Dinastia” şi „Nocturna cu vampir Opus 1”. Din propriile mărturisiri, povestea volumului „Dinastia” a început în urmă cu peste un deceniu, când domnul Tănase a scris ceva despre un serial de televiziune având ca subiect istoria monarhiei. Acţiunea se derula între anii 1866-1947, în timpul celor patru regi: Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai I. În perioada următoare a fost realizat un interviu de 17 ore cu Regele Mihai ale cărui observaţii faţă de scenariu au fost foarte puţine şi au fost legate mai ales de momentul 30 decembrie 47.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here