Lansare de carte: „Purgatoriul nebunilor” de Carmen Dumitrescu

3
283

Vineri, 16 martie 2018, începând cu ora 17:00, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Slatina a găzduit lansarea cărţii „Purgatoriul nebunilor” apărută sub semnătura frumoasei ziariste şi scriitoare Carmen Dumitrescu. Opera a avut parte şi de o lansare în stil occidental, în capitala democraţiei europene, în Bruxelles. Dumitru Sârghie a fost moderatorul frumosului eveniment, în timp ce faimosul rapsod popular, Ion Creţeanu, s-a numărat pe lista invitaţilor de onoare. Printre cei prezenţi a fost şi Silviu Cristian Anton, preşedintele formaţiunii USR, Filiala Olt, în calitate de organizator al acestei manifestări.

„Demult nu am mai citit o carte cu atâta pasiune și interes, așa cum am citit „Purgatoriul nebunilor”, un roman politic și social de excepție, scris de Carmen Dumitrescu, poet, prozator, publicist și ziarist de radicală atitudine, care își duce crucea artistică și jurnalistică în patria „românilor absoluți” din Teleorman.

Prin noua sa carte, Carmen Dumitrescu ne introduce într-un univers politic dominat de niște indivizi mutilați moral, care adorm, deseori, cu surâsul fraudei pe gură. Acțiunea palpitantă a romanului se petrece într-un orășel „cu parfum comunist”, în care „oamenii se cunoșteau atât de bine între ei, încât trebuia să fii mereu atent pe cine bârfești, ca să nu discuți cu amantul contabilei despre celălalt amant al ei.” Un orășel în care „știrile nu se aflau din ziare, ci în timp real.”” a declarat Dumitru Sârghie.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here