Amenzi de peste 32.000 lei date de Poliția Locală

0
209

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina, în perioada 05 – 11 martie 2018, au desfăşurat activităţi ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii publice, asigurarea unui trafic rutier şi pietonal civilizat precum și a limitării comerţului stradal neautorizat.

Pentru nereguli constatate, s-a aplicat un număr total de 118 sancțiuni contravenționale cu un cuantum total aplicat de 32.035 lei.

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Rutier, vor continua să acționeze și în această săptămână pentru depistarea conducătorilor auto care pătrund cu autovehiculele de mare tonaj în zone interzise din  municipiul Slatina și în special, pe B-dul A. I. Cuza, sancțiunea contravențională fiind cuprinsă între 9 și 20 puncte amendă, mai exact între 1.305 și 2.900 lei.

Poliția Locală Slatina, atrage atenția conducătorilor auto că potrivit, art. 173 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere. Vor fi derulate acțiuni care au ca scop atenționarea cetățenilor cu privire la respectarea legislației în vigoare în domeniul protecției mediului, în special, la arderea deșeurilor vegetale sau de altă natură pe domeniul public sau privat al municipiului precum și în gospodăriile de pe raza municipiului, ținând cont de începerea campaniei de primăvară. Reamintim că amenda contravențională prevăzută în cuprinsul HCL nr.490/2014, pentru astfel de faptă, este cuprinsă între 400 și 900 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here