Sindicatele din sănătate, gata de grevă!

1
531

La ora actuală situația din sănătate este explozivă din cauza promisiunilor nerespectate din partea guvernanților, greva fiind iminentă. Pentru a afla mai multe detalii despre această situație delicată, am contact-o telefonic pe doamna Roxana Dragomir, lider de sindicat Sanitas Olt: ”Cea mai bună soluție pentru sistem ar fi să înghețe sporurile, să fie amânată aplicarea regulamentului de sporuri, cel puțin trei luni, să putem discuta tehnic pe regulament, pentru că dacă acel regulament are o anexă 10, privind recomandarea ministrului, dacă se aplică acea anexă 10 vor fi scăderi de venituri pe anumite categorii din sănătate. Și iar ajungem la povestea cu sintagma ”au crescut salariile” dar scad veniturile.

Întrebată de finalitatea acestei acțiuni, liderul de sindicat, ne-a declarat: ”Dacă nu avem înțelegere din partea Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii care sunt implicate în povestea asta colegii mei au hotărât în Consiliul Național, cu o majoritate zdrobitoare să demarăm și procedura de intrare în grevă generală. O să fie un miting mare undeva în jurul datei de 25 aprilie, dar să sperăm că până atunci se vor rezolva lucrurile. Dacă nu se rezolvă după miting vom începe procedura de declanșare a grevei generale. Noi vrem să introducem toate categoriile de personal sanitar: infirmieri, îngrijitori de curățenie, farmaciști, biologii, kinetoterapeuții, ce  nu intră pe grila din 2022, iar ceilalți, asistenții medicali și medicii care intră pe grila din 2022, datorită procentului de 30%, nu vor avea creșteri de venituri și unele categorii vor avea chiar scăderi de venituri.”

Sperăm ca autoritățile statului să găsească soluții și pârghii de rezolvare a conflictelor din sănătate pentru a nu se perturba actul medical și a produce daune bolnavilor internați în unitățile sanitare din toată țara.

Florina DINU

1 COMENTARIU

  1. Această grevă este încălzirea pentru greva generală,deoarece programul de guvernare al PSD este sortit esecului.Daca analizăm bine tot Cabinetul Dancila,vom observa cu foarte mare ușurință, că majoritatea miniștrilor si a secretarilor de Stat sunt nonvalori cu diplomă.In PSD există doar parvenitism,diletantism si hotie.Asada,cu cine sa aplicam programul de guvernare?,Cu Prim-ministrul Viorica Dăncilă care la Cingresul PSD a folosit numeroase dezacorduri gramaticale (de ex. „Primul primar femeie a municipiului Bucureşti” în loc de „primul primar femeie al municipiului Bucureşti”), folosirea greşită a unor cuvinte simple (de ex. „Preşidenţie”, în loc de „Preşedinţie”, de parcă funcţia la care face referire ar fi de „preşidente”). Ca să nu mai amintim de cîte ori i-a mulţumit „domnului preşedinte Dragnea”! Cu cine sa facem investitii si dezvoltare,cu Dinu Păturică al politicii românești,respectiv cu Paul Stanescu? Sa fim seriosi! Acest Guvern nu pot fi condus decât cu oameni morali si bine instruiți profesional,cu o bogată experiență profesională de minim 20 de ani de zile,respectiv cu diplome universitare si de doctorat obținute pe criterii de meritocratie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here