Stop sarcinilor, în rândul minorelor!

0
245

Ieri, 7 martie 2018,  în amfiteatrul Colegiului Național ”Ion Minulescu”, tinerele eleve ale unității de învățământ au fost invitate să ia parte la proiectul: ”Educația sexuală a tinerilor prin informarea asupra prevenirii sarcinilor nedorite și a bolilor specifice”. Gazdele acestei acțiuni au fost: Victoria Ciucu, membră a Clubului Soroptimist Slatina și guvernator al Uniunii Soroptimiste din România și Doina Deaconu, medic de familie.

Ideea acestui proiect a pornit de la realitatea socială din țara noastră. Potrivit statisticilor, în România sunt peste 85.000 de mame minore și 40.000 de copii abandonați, iar 662 de fete sub 15 ani devin mame. România ocupă primul loc la acest capitol în Europa.

Cauzele care conduc la sarcini în rândul minorelor sunt în principal: abuzul sexual, consumul de țigări și droguri, sărăcia, abandonul școlar, lipsa educației familiei acestora și anturajele nepotrivite.

Scopul acestui proiect a fost de a informa tinerele fete asupra riscurilor sarcinilor la vârste foarte mici, a bolilor specifice și a consecințelor în planul sănătății fizice și psihice, a riscurilor de abandon școlar, etc.

Prezentarea acestui proiect se va face în majoritatea liceelor din județul Olt.

Florina DINU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here