Șeful RAR: Am constatat că unele daune erau subevaluate de inspectori

1
277

Prezent la emisiunea Capital TV, Ovidiu Wlassopol, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, a arătat de ce constituirea unui corp al constatatorilor de daună independenți reprezintă un câștig al clienților companiilor de asigurări, dar și un lucru pozitiv pentru piața de profil.

Este vorba despre o normă care vine în completarea normei RCA şi care va avea în vedere liberalizarea acestei profesii, responsabilizarea constatatorilor de daună şi pregătirea lor profesională. Norma care va fi făcută şi în colaborare cu cei de la RAR va avea în vedere, în primul rând, consumatorul. La ora actuală, din petiţiile depuse la ASF, am constatat că un mare număr de petiţii încă se referă la modul în care au fost desdăunaţi respectivii consumatori: spun că nu au primit suma integrală, că li s-a dat o valoare mai mică, că nu li s-a plătit la termen, că nu au fost reparaţii conforme. La momentul actual, prin norma RCA, se permit două categorii de constatatori daune. Sunt cei din cadrul societăţilor de asigurări şi, în acelaşi timp, mai există o categorie de constatatori de daună la unităţile service partenere ale asigurătorilor. Considerăm că înfiinţarea unui corp al constatatorilor independenţi pe lângă acestea două corpuri ar putea să soluţioneze problema. În centrul atenţiei va fi consumatorul, el va putea  să-şi aleagă dintr-un tablou, dacă va dori, un constator independent şi va avea o garanţie că nu poate fi influenţat de asigurător sau de către unitatea de service”, a explicat Ovidiu Wlassopol.

Prezent în studioul Capital TV, George Adrian Dincă, directorul general al Registrului Auto Român, a precizat că şi instituţia pe care o conduce a identificat erori în activitatea de până acum a unor inspector de daune. Conform directorului RAR, liberalizarea acestei profesii ar putea repara multe din problemele din trecut.

Noi, din istoria noastră de a verifica service-urile şi de a răspunde petiţiilor clienţilor, am constat că unele daune erau subevaluate de inspectorii de daună. Noi înclinăm spre ideea de a fi un inspector de daune independent pentru a nu mai avea o presiune asupra lui când constată o daună”, a spus George Adrian Dincă.

Emisiunea Capital TV se difuzează vineri şi, în reluare, luni, de la ora 24.30, pe postul de televiziune România TV.

Sursă: www.capital.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here