Mărire salarială uriașă pentru medici, de la 1 martie. Cât va câștiga un medic primar

4
595

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, miercuri, că toţi medicii şi toate asistentele din România vor intra de la 1 martie direct pe grila de salarizare din 2022.

Conform ministrului, un medic primar va primi 15.000 de lei pe lună, în loc de 4.000 de lei cât primeşte în prezent.

“Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grilă din 2022 direct, începând de mâine, vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus Vasilescu, conform Agerpres.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat și care vor fi creşterile salariale pentru personalul învăţământ, de la 1 martie.

„De la 1 martie cresc salariile pentru medici şi asistente, care urcă direct pe grila din 2022 şi, de asemenea, primesc în plus 20% cei din personalul didactic. Ca să ofer şi exemplu, un asistent universitar care până ieri a avut un salariu de 3.834 de lei va avea un salariu de la 1 martie de 4.601 lei, deci o creştere de 600 de lei. Un profesor universitar care în 2016 a avut 6.450 de lei va de la 1 martie un salariu de 10.383 de lei. Un profesor gradul I , profesor de învăţământ preuniversitar, va avea de la 1 martie un salariu de 4.724 de lei”, a precizat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, la România Tv, conform Mediafax.

4 COMENTARII

  1. Sa le mai dati spaga! Indiferent cat le va face salariu tot nemultumiti vor fi. Merita filmati cum dorm noaptea prin spitale si pacientii urla de durere. Dati afara pe capete si sa ramana doar cei competenti!

  2. Grila de salarizare include sporul de vechime, adica cei 15.000 salariu de incadrare sunt valabili pentru doctorul primar care are deja 20 de ani vechime in munca, iar celelalte sporuri despre care vorbeste dna ministru, scad sau chiar dispar. Asa ca medicul primar nu va lua 15.000, ca asta e salariul din care se retin 25 % cas- fondul de pensii( scadeti 3.750 lei), 10% cass-sanatatea (mai scadeti 1.500 lei), iar la suma rezultata se aplica impozitul de 10%. Se scad apoi sindicatul si colegiul medicilor…si vedeti ce „ia” medicul la final. Cred ca garzile se calculeaza separat……la nivelul salarial din 2012…..Oricum ….fata de mizeriile de salarii pe care le luau, este un salt fantastic…..iar pentru medicul care nu a pretins si nici nu a primit ceva, reprezinta o crestere bine-meritata. Cat despre doctorii care conditioneaza, sa vine DNA sa ii ia, ca e spitalul plin de lepre spagare care chipurile revolutioneaza medicina in Slatina, iar ei fac experiente (dezastruoase) pe pacienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here