CSM Slatina – HCM Râmnicu Vâlcea 20-16 (10-8)

0
198

Meci de mare spectacol în sala LPS Slatina în cadrul etapei a XVIII-a din  Liga Florilor. CSM avea ca partener de întrecere o echipă cu pretenții la podium, o echipă aspirantă la cupele europene. Mulți dintre suporterii care au umplut până la refuz sala de la LPS nu se gândeau la spectacolul deosebit la care urmau să participe și, mai ales, la prestația de excepție a handbalistelor antrenate de Victorina Bora, prestație concretizată într-o victorie de răsunet. Jocul a debutat în nota de dominare a oaspetelor, care s-au desprins repede pe tabelă la 3-0, iar slătinencele n-au reușit să marcheze în primele 9 minute de joc. S-au irosit situații clare de poartă, chiar și două aruncări de la 7 metri, iar în aceste condiții nu se întrevedea un rezultat pozitiv în acest joc.

Și a venit minutul 10. Parcă la un semnal nevăzut Stefania Lazăr și compania au renăscut ca ”Pasărea Phoenix” și au început asaltul asupra Troiei vâlcene. În doar trei minute, tabela de marcaj s-a schimbat de la 0-3 la 5-3, moment în care gazdele n-au mai cedat conducerea până la final. Am urmărit minute bune o luptă de care pe care, apărarea în frunte cu ”îngerul” Mădălina Pușcaș a avut momente de eroism în fața elevelor lui Aurelian Roșca, antrenorul vâlcencelor, ce în multe momente privea în gol, poate anesteziat de miracolul jocului unei echipe pe care o considera victimă sigură înainte de primul fluier al arbitrilor. Până la pauză, încordarea a fost elementul principal al meciului și, din fericire, ”FLORILE” Slatinei nu au dezamăgit. Repriza secundă a fost la fel de încrâncenată și de bun nivel tehnic. Oaspetele nu au reușit să o anihileze pe Ștefania Lazăr, care a bombardat din toate pozițiile poarta apărată de Petra Blazek și ea în multe situații, ”blazată” de reușitele interului dreapta slătinean. Chiar dacă pe anumite perioade ale reprizei secunde s-au mai petrecut unele scăderi în ritmul de joc, gazdele s-au depășit pe sine reușind poate cel mai bun joc din această ediție de Liga Națională. Publicul a fost într-un adevărat delir și a numărat la unison ultimele 10 secunde ale disputei, sirena aducând pe parchet o horă a bucuriei pe care dorim să o vedem cât mai des, aici la Slatina. Scor final 20-16 (10-8), iar CSM se poziționează pe un loc 10, foarte bun, având în vedere că este debutantă în cea mai importantă competiție handbalistică a țării.

Victorina Bora: ”Felicit întreaga echipă pentru efortul depus, pentru dăruire și pentru că a demonstrat valoare, iar jocul nostru place publicului care ne susține meci de meci.”

Aurelian Roșca: ”Echipa gazdă și-a dorit mai mult victoria și a și obținut acest lucru după o prestație pe care o apreciez.”

Au evoluat echipele:

CSM Slatina: Adina Cîrligeanu (stânca din apărare), Hermina Stoicănescu (stânga de buzunar), Mihaela Popescu (căpitan ajuns colonel), Nicoleta Rusu (spiridușul de pe dreapta – 4 goluri), Lorena Ostase (pivotul herculian – 3 goluri), Ștefania Lazar (racheta nucleară – 12 goluri), Iulia Andrei (speranța în devenire – 1 gol), Mădălina Pușcaș (Colosul din Rhodos – din poarta Slatinei). Au mai evoluat Diana Constantinescu, Alexandra Andrei, Daniela Vălean, Sonia Seraficeanu, Carmen Veșcă, Elena Fulgoi, Diana Diaconu, jucătoare de real talent aflate în lotul echipei.

HCM Râmnicu Vâlcea: Razum Marina, Gavrilă Alexandra (5 goluri), Băcăoanu Raluca, Molnar Andreea, Krnic Natașa, Lopez Marta (1 gol), Manea Carmina, Vukcevic Sara (1 gol), Blazek Petra, Cristina Florica (4 goluri), Glibko Iriyna (4 goluri), Khouildi Ines, Fernandez Alicia (1 gol), Vasileuskaya Natalia și Badea Diana. Foarte bun arbitrajul prestat de brigada formată din Teodor Serban și Andrei Vasileascu ambii din București.

Sâmbătă, 3 martie, cu începere de la ora 11:00, tot în sala LPS, echipa orașului, CSM Slatina, va întâlni Dunărea Brăila, într-un joc în care sperăm la o nouă victorie care să consolideze poziția din clasament.

Succes CSM, baftă fetelor!

Florina DINU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here