Cabinete școlare, la control

1
218

În perioada 20-26.02.2018 reprezentanții DSP-SCSP Olt au efectuat controale la 8 cabinete școlare și 3 cabinete de medicină dentară din Slatina, Caracal și Corabia, constatând următoarele: toate cabinetele sunt autorizate din punct de vedere sanitar; personalul angajat are efectuat controlul medical periodic; sunt asigurate stocuri de materiale de curățenie și substanțe dezinfectante; există încheiate contracte de prestări servicii pentru colectare, transport și neutralizare deșeuri medicale periculoase; condițiile igienico-sanitare de funcționare ale acestora sunt corespunzătoare, excepție face cabinetul școlar nr. 2 Caracal care funcționează într-o clădire degradată aparținând Primăriei. Acesta va face dovada colaborării cu Primăria Caracal în vederea renovării și consolidării clădirii în care funcționează.

La cabinetele medicale școlare a fost efectuat triajul epidemiologic după vacanța intersemestrială; la cabinetul școlar ”Scoala gimnazială nr.1” Slatina din totalul de 487 copii înscriși au fost examinațI 291 cu 5 cazuri de pediculoză depistate, care nu au mai revenit în colectivitate; de asemenea, la Cabinetul Școlar ”Scoala gimnazială Constantin Brîncoveanu” din totalul de 650 de copii au examinați 645 cu 5 cazuri de pediculoză depistate, care au revenit în colectivitate; în zona Caracal și Corabia, în urma verificării triajelor epidemiologice, se constată efectuarea acestora, dar neutralizarea focarelor de pediculoză se realizează cu întârziere din cauza necolaborării familiei cu cabinetul medical școlar.

Au fost aplicate 2 sancțiuni cu ”Avertisment” pentru cabinetul școlar nr.1 și 2 Corabia, pentru întârzierea neutralizării focarelor de pediculoză și pentru neafișarea baremului de medicamente.

A fost verificat Baremul de dotare a cabinetelor medicale și de medicină dentară în ceea ce privește instrumentarul medical, materialele sanitare și medicamentele. La acest capitol, cabinetele stau mai prost: la nici un cabinet medical școlar nu există cearceaf de unică folosință pentru canapeaua de consultații.

Cabinetul medical școlar ”Școala gimnazială Eugen Ionescu” Slatina, duce lipsa instrumentarului medical. Tot aici, a fost identificat un dulap de depozitare medicamente, materiale sanitare și instrumentar medical cu un grad avansat de uzură. Și la cabinetul medical școlar ”C.N.V. Nicolae Titulescu” s-au identificat 2 dulapuri de depozitare medicamente, materiale sanitare și instrumentar medical cu un grad avansat de uzură. La cabinetul medical școlar ”Școala gimnazială nr.1” Slatina a fost identificat un dulap de depozitare medicamente, materiale sanitare și instrumentar medical cu destinație multifuncțională.

Nu au fost identificate medicamente și materiale sanitare cu termen de valabilitate depășit.

 

1 COMENTARIU

  1. Problema este ca pe UPU se maninca mereu la bani de catre Consiliul judetean sau primarie,cei care cistiga licitatiile sunt oameni de casa,de aceiasi casa pe care-i avea si VILCOVU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here