Sute de pensii, suspendate în Olt

0
3121

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt a suspendat în 2017 plata pensiilor pentru sute de persoane din judeţ.  Măsura suspendării a fost luată din cauza faptului că respectivele persoane au optat pentru pensia din alt sistem sau altele nu s-au prezentat la verificările medicale la termenele fixate de comisiile de expertiză din cadrul CJP Olt.

Totodată, CJP Olt a luat decizia sistării pensiei, conform instrucţiunilor Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru aproape 300 de beneficiari de pensie de urmaș.

În anul 2017 s-a luat decizia suspendării pensiei pentru 618 olteni. Dintre aceştia, 165 nu s-au prezentat la comisia medicală pentru verificare, iar potrivit legislaţiei în astfel de cazuri pensia se suspendă, 180 au optat pentru pensie din alt sistem, iar 263 sunt beneficiari de pensii de urmaș”, a precizat Iulian Smarandache, directorul executiv al CJP Olt.

De asemenea, Casa de Pensii poate lua decizia sistării pensiei și pentru persoanele care timp de două luni consecutiv nu sunt găsite acasă de factorul poştal. Persoanele cărora le-a fost suspendată plata pensiei, pe motiv că nu au fost găsite acasă, trebuie să se prezinte la Casa Judeţeană de Pensii pentru a întocmi o cerere în care trebuie să specifice, printre altele, şi motivul pentru care nu şi-au ridicat taloanele în această perioadă după care, începând cu luna următoare, li se va face plata. Banii se obţin în baza unei cereri, cupon de pensie şi buletin.

La primirea talonului, titularul sau mandatarul are obligaţia să prezinte factorului poştal actul de identitate – buletinul sau cartea de identitate – şi trebuie să completeze rubricile de pe cupon referitoare la data la care titularul primeşte talonul, semnătura de primire a acestuia, seria şi numărul actului de identitate al titularului sau mandatarului, numărul procurii, emitentul şi data emiterii.

Ilie Bîzoi