Vicepremierul Stănescu: Încurajarea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă – priorităţi de guvernare

0
228

Prezent la evenimentul de lansare a noului complex de tratamente termice al TMK Artrom SA Slatina, vicepremierul României Paul Stănescu a declarat că uzina din Slatina este o dovadă concretă că, atunci când există un management performant, bazat pe interes şi implicare, se pot realiza lucruri extraordinare, care să te plaseze ca lider în domeniu.

Totodată, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice  a afirmat că Guvernul României încurajează investiţiile în România şi își propune ca obiectiv creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii și a serviciilor oferite cetățeanului. „Modelul economic pe care Guvernul îl va aplica în perioada 2018-2020 vizează atât îmbunătățirea mediului de afaceri din România, cât și creșterea bunăstării tuturor românilor. Totodată, ne propunem ca România să se îndepărteze, în următorii ani, de statutul de economie cu forță de muncă ieftină și să se îndrepte spre statutul de economie bazată pe inovație și cu forță de muncă bine pregătită”, a  concluzionat Stănescu.

Cu un export în statele membre UE şi SUA- Canada de circa 85% din produsele sale, TMK Artrom SA Slatina reprezintă unul dintre cei mai importanţi exportatori români, de produse de înaltă calitate, de tip PREMIUM, din gama ţevilor industriale de oţel, fără sudură. În plus, TMK-ARTROM reprezintă şi cartierul general al Diviziei Europene a TMK şi compania conducătoare a acestei divizii.

Noua capacitate de tratamente termice va realiza anual 165.000 tone de ţevi tratate termic, din care circa 90.000 tone ţevi cu tratamente de tip Premium, ţevi cu grosime de perete de până la 60 mm, fiind instalaţie unicat.

Ilie Bîzoi