10 Milioane de euro – Bugetul Municipiului Caracal, aprobat în şedinţă extraordinară

0
537

Consilierii locali ai Municipiului Caracal au fost convocaţi astăzi  (15 februarie a.c.) începâd cu orele 12.00 în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat două proiecte de hotărâre ; Aprobarea Bugetului de Venituri şi cheltuieli pe anul 2018 şi aprobarea contractului de închiriere a suprafeţei de 1676 mp teren care aparţine infrastructurii feroviare publice, în vederea realizării investiţiei „Extindere şi reabilitare str.Valter Mărăcineanu”.

Înainte de tecerea la vot a proiectului de buget pe anul în curs, George Silviu Rotunjanu – directorul economic al Primăriei Caracal  a prezentat  consilierilor proiectul de buget  şi ultimele corecţii aduse acestuia după care acesta a fost supus dezbaterii şi aprobării. Şi cum dezbatere în plenul consiliului pe proiectul de buget nu a existat (consilierii nedorind să-şi exprime punctul de vedere motivând că au făcut-o în comisie ), bugetul de venituri şi cheltuieli în valoare de 42 251 000 mii lei (aproximativ 10 milioane de euro ) a fost aprobat cu majoritate de voturi.

„S-a muncit foarte mult la Bugetul de anul acesta. Eu îl consider un Buget echilibrat, am ţinut cont de toate capitolele pentru a finaliza anul în bune condiţiuni. Le mulţumesc tuturor consilierilor care şi-au dat votul şi au înţeles că este un buget care va duce la bun sfârşit anul acesta.” , a declarat Liviu Radu-primarul municipiului Caracal.

L-am întrebat pe primarul Liviu Radu, Cât bani s-au prevăzut în buget pentru investiţii? Iată ce a răspuns acesta :” La capitolul investiţii s-au alocat foarte mulţi bani, e vorba de 230 de miliarde, însă trebuie să ţinem cont şi de cele 5 proiecte care anul acesta se află în derulare şi atunci coofinanţarea noastră  este undeva la jumătate din bugetul pentru investiţii ”

Şi cel de-a doilea proiect aflat pe ordinea de zi , aprobarea contractului de inchiriere a suprafeţei de 1676 mp teren care aparţine CFR-ului , în vederea extinderii şi reabilitării a străzii Valter Mărăcineanu pentru construirea Centurii de Nord a localităţii, a primit votul majoritar al consilierilor.

„Este un proiect pe care ni-l dorim cu toţii. Centura de Nord  a oraşului  va face legătura cu toate celelalte ieşiri ale localităţii şi aş dorii să se înţeleagă că am încercat ca acest proiect să se realizeze mai devreme, în prima fază fără să fim nevoiţi să închiriem acestă bucată de teren de la CFR , însă acest lucru nu s-a putut . Sper că în câteva săptămâni să înceapă lucrarea, iar undeva la finalul verii aceasta să fie şi finalizată.În momentul acela se va termina şi cu traficul greu din oraş. Din informaţiile pe care le avem la finalul lunii martie sau cel mai târziu la începutul lunii aprilie, va fi dată în folosinţă şi centura de sud a oraşului, aceasta este finalizată în proporţie de 99% . Odată cu finalizarea celor două centuri ocolitoare, sper să vină şi investitorii care vor avea toate condiţiile propice şi necesare  desfăşurării  şi dezvoltării afacerilor” , a spus     Liviu Radu, primarul localităţii

 

Doru Tudor