Florarii, cei mai fericiți comercianți de Ziua Îndrăgostiților

0
243

Azi, 14 februarie, este sărbătorită ziua iubirii. Cu acest prilej de mare bucurie, bărbații slătineni au asaltat florăriile în speranța găsirii buchetului perfect pentru persoana iubită. Trandafiri, crini, lalele, zambile, frezii sunt doar câteva specii de flori care azi au fost la mare căutare. Prețul buchetelor variază în funcție de numărul  plantelor care intră în alcătuirea lor, de tipul de flori și de mărime acestora. Slătinenii pot scoate din buzunar de la 25 de lei pentru un buchet, în timp ce coșurile ajung lejer la suma de 100 de lei.

Cei mai mulți tineri preferă să cumpere un trandafir roșu, în timp ce bărbații maturi optează pentru cumpărarea unui buchet de flori pentru persoana iubită.

Tot în această zi, pe lista de cumpărături a domnilor se mai găsesc: bomboane de ciocolată, jucării de pluș sau parfumuri.

Dacă vremea urâtă de afară nu a fost un obstacol pentru bărbații îndrăgostiți, nu putem spune același lucru și despre florari. Aceștia să plâng de condițiile grele pe care trebuie să le îndure pentru a-și asigura traiul zilei de mâine. Temperatura scăzută le-a stricat marfa, iar apa de pe trotuar ajunge de cele mai multe ori la dânșii în încălțări.

 

Florina Dinu