Darius Vâlcov nu pleacă din Guvern: Susținut de toți liderii PSD…!

4
751

Deși a primit o condamnare de 8 ani, Darius Vâlcov, actual consilier în Guvernul Dăncilă, este susținut de toți liderii partidului.

“Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul şi a sprijinit cele două Guverne şi sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere economic şi este cel care, împreună cu mine şi încă doi colegi, a lucrat efectiv la programul de guvernare care este obligatoriu să fie pus în practică. Este un om liber Darius Vâlcov, are dreptul să trăiască şi să se plimbe liber şi, atât timp cât are aceste avantaje, doreşte să ajute cu tot dragul”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

Codrin Ştefănescu a susţinut că Darius Vâlcov a fost condamnat ”pentru nimic”, că este supus unei ”mari presiuni” şi urmează să decidă dacă, în condiţiile în care este ”vânat”, îşi asumă ”riscul” de a mai continua pe funcţia din Guvern.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut și el o poziție referitoare la situația lui Vâlcov: “Până la condamnarea definitivă, domnul Vâlcov are aceleaşi drepturi ca orice alt cetăţean. Din acest punct de vedere, vă pot spune mai departe că este o problemă care ţine şi de el şi de primul ministru şi trebuie să o trateze persoanele la care m-am referit”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri că nu îi va cere demisia consilierului său Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, până când nu va fi pronunțată o decizie definitivă în acest dosar.

„Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Cetățenii au dreptul la prezumția de nevinovăție până la o condamnare definitivă. Am votat o directivă europeană care susține prezumția de nevinovăție. Abordarea mea v-a fi alta când va fi o hotărâre definitivă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Noi am aflat, pe surse, că Darius Vâlcov nu-și va da demisia din funcția deținută.

4 COMENTARII

  1. Asta viseaza PSD,dar legea spune altceva.Darius Valcov are soarta pecetluită.Valcov este supus exilului din viata publica,respectiv condamnarea penala ii interzice orice functie politica si admnistrativa.Pentru PSD acesta-i doar inceputul.Dupa 22 februarie 2017 in PSD o sa fie un adevarat cutremur politic.

  2. Adrian Năstase, fost premier, condamnat de două ori la închisoare pentru corupţie, şi-a lăsat barbă în puşcărie, se pretinde un deţinut politic şi pozează ipocrit în contele de Monte Cristo, care a fost închis pe nedrept…Asa o sa faca si Darius Valcov.O sa se pretinda o victima a statului pararel si o sa pozeze si el intr-un personaj de notorietate ,spunand ca el este nevinovat precum Jean Valjean, ca nu este vinovat decât de furtul unei pâini pentru care a făcut nouăsprezece ani de închisoare,..
    Nu de alta,dar tupeul si meschinaria sunt des intalnite in randul coruptilor din PSD..Despre Paul Stanescu ,acest Dinu Paturica al politicii romanesti nu are rost sa vorbim mult,deoarece nonvaloarea lui politica il trimite fara drept de apel acolo unde ii este locul….

  3. La tupeu si nesimtire nu ii intrece nici dracu pe nemernicii astia,mai ales pe acest Vilcov care si-a batut joc de un oras intreg si l-a furat pe toate partile de nici el nu mai stie citi bani are si pe unde ii are,iar acuma isi bate joc de o tara intreaga cu”gindirea lui fiscala”-o debandada si o alta hotie fara margini!!!!!!!..TI-e scirba de tara asta

  4. Privita strict din punct de vedere juridic, abordarea „problemei” lui Valcov de catre colegii lui, pare corecta. In schimb, noi, cetatenii Slatinei, fostii sai „supusi”, cei care am „beneficiat” multi ani de „binefacerile” pe care ni le-a adus Valcov, s-ar putea sa avem o alta parere. Generata de realitatea cruda ca, ultimii doi primari ai Slatinei (Valcov si Prina), sunt deja cu un picior in puscarie. Marele „geniu al economiei”, fost PDL-ist infocat al lui Basescu, apoi hodoronc-tronc mare PSD-ist, acest om nu a lasat nimic dupa el. In afara de niste tablouri scumpe, lingouri de aur, euro, dolari, cu care si-a „tapetat” interiorul peretilor uneia dintre „casutele” sale. Si mai observ cu tristete ca nici in ultimii doi ani de cand s-a schimbat „garnitura” de la Primarie, nu s-a intamplat nimic notabil in acest oras. Din contra!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here