Darius Vâlcov nu pleacă din Guvern: Susținut de toți liderii PSD…!

0
1093

Deși a primit o condamnare de 8 ani, Darius Vâlcov, actual consilier în Guvernul Dăncilă, este susținut de toți liderii partidului.

“Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul şi a sprijinit cele două Guverne şi sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere economic şi este cel care, împreună cu mine şi încă doi colegi, a lucrat efectiv la programul de guvernare care este obligatoriu să fie pus în practică. Este un om liber Darius Vâlcov, are dreptul să trăiască şi să se plimbe liber şi, atât timp cât are aceste avantaje, doreşte să ajute cu tot dragul”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

Codrin Ştefănescu a susţinut că Darius Vâlcov a fost condamnat ”pentru nimic”, că este supus unei ”mari presiuni” şi urmează să decidă dacă, în condiţiile în care este ”vânat”, îşi asumă ”riscul” de a mai continua pe funcţia din Guvern.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut și el o poziție referitoare la situația lui Vâlcov: “Până la condamnarea definitivă, domnul Vâlcov are aceleaşi drepturi ca orice alt cetăţean. Din acest punct de vedere, vă pot spune mai departe că este o problemă care ţine şi de el şi de primul ministru şi trebuie să o trateze persoanele la care m-am referit”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri că nu îi va cere demisia consilierului său Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, până când nu va fi pronunțată o decizie definitivă în acest dosar.

„Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Cetățenii au dreptul la prezumția de nevinovăție până la o condamnare definitivă. Am votat o directivă europeană care susține prezumția de nevinovăție. Abordarea mea v-a fi alta când va fi o hotărâre definitivă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Noi am aflat, pe surse, că Darius Vâlcov nu-și va da demisia din funcția deținută.