Darius Vâlcov, „Rasputin“-ul politicii din România?

0
1811

Nu am fost și nici nu voi fi un avocat al domnului Darius Vâlcov, sau un „fan” al acestuia. Cotidianul „Gazeta Oltului” de-a lungul anilor a avut adevărate „lupte” cu primarul de atunci al Slatinei, Darius Vâlcov. Totuși, în toți acești ani, începând cu anul 2003, am apreciat la el modul în care a condus PD-L Olt, și-a îndepărtat sau „eliminat” adversarii politici, și-a umilit, uneori, adversarii (pe unii!!!) sau și-a impus autoritatea, cu o „mână” de fier!

Darius Vâlcov a fost, de departe, un om politic prea puternic pentru mulți politicieni locali și nu ne-a surprins să constatăm în timp că, și la București încă mai bântuie prin ministere sau partidele politice imaginea de „STAR FICTION” sau un „RASPUTIN” al zilelor noastre, a acestuia. Ținem cont  și de faptul că prin vinele acestuia curge (din câte știm noi localitatea Vâlcov din Ucraina este locul de baștină a tatălui său), sânge slav.

Este greu să cuantificăm gradul de inteligență, de cunoaștere și pregătire în administrație, finanțe sau în economie al lui Drarius Vâlcov. De un lucru suntem siguri, și cârcotașii de profesie ne vor zâmbi răutăcioși, că, Darius Vâlcov, este cu un cap peste „capetele” deștepte care se perindă zilnic pe canalele TV sau în presa scrisă!

Și, zău, unora nu le place și nu vor să recunoască această situație ridicolă!

Prezentăm mai jos un astfel de material și lăsăm cititorii să dea un răspuns la întrebarea: Este sau nu, Darius Vâlcov, un „RASPUTIN” al PSD și guvernelor acestui partid?!

Pavel Calciu


Vâlcov – un geniu pustiu la PSD

La o emisiune de la Antena 3, Olguța Vasilescu, ciocănitoarea înțepată a PSD-ului, făcea o dezvăluire ca o glumă bună. Că Darius Vâlcov este un „mare creier financiar“. Nu știu dacă nu cumva a adăugat: și al PSD. Am crezut că n-am auzit bine. Mai apoi, un domn față de care am o considerație deosebită mi-a spus că, după părerea sa, are o minte brici. Am dat fuga pe net. Întîi de toate, pe Wikipedia. În biografia sa de pe popularul site, Darius Vâlcov nu are capitolul cărți și articole. Nu-i nimic, am zis. Căutăm articole mici. Am intrat pe căutare detaliată, în speranța că voi găsi o frîntură de operă. Aceeași operațiune am făcut-o și cu Theodor Stolojan, cînd a fost numit ministrul Finanțelor. La respectiva dată, Stolojan nu avea decît două articolașe debile. Darius Vâlcov stă mult mai rău. Nu are nici unul. Nici măcar un articol prin reviste studențești, cum ar fi trebuit să fie în cazul unui talent precoce și al unui tînăr hiperdotat. Vâlcov a urmat Liceul „Radu Greceanu“ din Slatina și mai apoi o facultate de științe economice în limba engleză la București. Între 2001 și 2004 a mai urmat și o Facultate de Drept la Universitatea „Spiru Haret“, peste care putem trece liniștiți. Din 2004 pînă în 2012, Vâlcov a fost primar de Slatina, iar în 2014-2015 a fost ministru delegat pentru Buget și ministru al Finanțelor.

 

Ce spune Liviu Dragnea despre acest talent necunoscut al PSD-ului? Am ales două citate în care președintele PSD folosește cuvinte și judecăți pentru care ar trebui să fie reținut chiar și în cazul unui laureat al Premiului Academiei Române. Nu de alta, dar de la Madgearu și N.N. Constantinescu nu am mai avut parte de asemenea „creiere“. Iată citatele amintite, culese de pe net:

„Darius Vâlcov este recomandat de pregătirea lui economico-financiară foarte bună. Şi pentru această ţară, experienţa lui trebuie folosită, pentru că este important pentru programul de guvernare, care aduce beneficii la milioane de români. Punct“.

„Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul și a sprijinit cele două guverne și sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere al… din punct de vedere economic și este cel care împreună cu mine și cu încă doi colegi am lucrat la programul de guvernare“.

Cum ne putem convinge de valoarea rară a lui Darius Bogdan Vâlcov, cîtă vreme ne lipsește opera? Cariera de primar a micului geniu economic de Slatina s-a terminat cam prost. În loc de operă, avem parte de trimiteri la comunicatele DNA. N-am auzit de un mare economist care să ascundă tablourile în stilul lui Vâlcov. N-am auzit de un produs intelectual sau de o firmă de succes care să aibă în spatele său un acționar sau un consilier numit Darius Vâlcov. Povestea cu Theodor Berna nu a fost clarificată încă. Dar și așa, neterminată, ea este suficientă pentru a arunca o umbră de îndoială asupra personalității celui socotit un fel de creier al PSD. Chiar și fără o numire ca secretar de stat la Finanțe, povestea lui Darius Vâlcov rămîne aceeași. Unii îl consideră făcător de bine pentru milioane de oameni. Pe baza a ce? Pe baza listei de măsuri care alcătuiesc programul de guvernare al PSD? Unele dintre acestea au eșuat lamentabil. S-au dovedit a fi niște găselnițe ieftine, care au eșuat la prima întîlnire cu realitatea.

Și dacă Darius Bogdan Vâlcov este un impostor, un soi de vrăjitor economico-financiar care găsește la fiecare problemă cîte o soluție egală cu o poveste? Dar care n-are nici o legătură cu știința, cu viața și cu economia.

De ce a dat PSD-ul Ministerul Finanțelor pe mîna acestui om care nu poate proba cu nici o lucrare și cu nici o construcție priceperea sa de creier financiar? Cum se explică faptul că a fost creierul programului financiar al PSD, împreună cu Liviu Dragnea și împreună cu alte două creiere asemănătoare? Nu cumva toată brambureala fiscală și toată nebunia de la Ministerul Muncii vin din incoerența genială a unui absolvent de ASE? Că și această absolvire ar fi echivalentă cu un stagiu în Paradis, la cabinetul Sfântului Petru.

Insistența cu care Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu se agață de inteligența lui Darius Vâlcov mă pune pe gînduri în legătură cu profesionalismul acestora. (Cotidianul)