Exces de zel la poarta Spitalului Județean: “Victimă colaterală” – mașina proprietarului!

2
1170

Duminică seara, în jurul orei 18:30, Untaru Mircea din Slatina s-a aflat în incinta Spitalului Județean de Urgență Slatina, însoțind-o pe mătușa sa care prezenta o stare de sănătate precară. În timp ce femeia era în îngrijirea celor de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), bărbatul a avut parte de un schimb de replici acide cu doi agenți ai Serviciului Județean de Pază Olt. Untaru Mircea susține că cei doi agenți i-au adresat cuvinte urâte și l-au îmbrâncit, după ce l-au “sfătuit” să-și mute mașina din fața supermarketului din zonă. Bărbatul mai susține că cei doi miroseau a băutură. Pe lângă înjurături, slătineanul s-a ales și cu mașina lovită, eveniment pe care-l pune tot pe seama agenților, care și-au depășit atribuțiile de serviciu, purtându-se ca adevărați zbiri.

Contactat de Gazeta Oltului pentru a-și expune poziția, Sabin Bratu reprezentant al SJP, a afirmat că știe de evenimentele petrecute în week-end-ul trecut, însă pentru moment nu poate da mai multe detalii. Există o anchetă internă, cei doi agenți vor da o notă explicativă, în urma căreia să se stabilească factorii care au dus la declanșarea conflictului dintre agenții de pază și cetățeanul slătinean.

La fața locului a sosit și un echipaj al poliției. În zona respectivă sunt camere de supraveghere care cu siguranță vor putea face lumină în acest caz.

S-a ajuns într-o situație foarte gravă privind numărul destul de mare de conflicte, care apar între agenții de pază de la diferite instituții locale și cetățenii orașului, lucru care de cele mai multe ori duce la situații conflictuale delicate care necesită intervenția organelor de poliție. Este necesar ca selecția acestora să se facă în funcție de competențe și pregătire de specialitate.

 

Florina DINU

2 COMENTARII

  1. Complexitatea redusa a muncii de agent de paza, nu creeaza premisa obligatorie a pregatirii de specialitate, mai ales in situatia unor agenti de paza pe o zona de acces al publicului in institutiile publice. Obligatii sunt de fiecare parte, atat pentru cei care pazesc institutia, dar si pentru cei care vor sa intre intr-o institutie publica. Democratia noastra a fost oarecum prost inteleasa de unii dintre noi, avand impresia ca pot intra oricand si la orice ora in unele institutii publice, pot face ce vor si cand vor. Din fericire, lucrurile nu stau asa.

  2. De acord.Unii nu stiu sa respecte regulile bunului simț. Normal n ar trebui sa intre in spital decat in anumite zile ,ore si in conditii de dtetilitate si igienă. De vina i conducerea spitalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here