Administrații publice locale amendate de Garda de Mediu

0
559

Bilanțul pentru anul 2017 al Gărzii de Mediu Olt a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținută de comisarul-șef Gheorghe Neacșa.

În cursul anului trecut cea mai mare amendată către o instituție publică a fost de 20.000 lei pentru nerespectarea regulilor privind deșeurile. Cele trei localități amendate au fost Caracal, Corabia și Scornicești.

De asemenea, valoarea amenzii pentru o instituție privată se ridică la 60.000 lei și a fost acordată OMV Petrom pentru neobținerea autorizației la timp.

”În activitatea de inspecție și control desfășurată pe parcursul anului 2017 s-a urmărit realizarea obiectivelor planului de acțiune, fiind realizate 796 inspecții și controale în domeniul protecției mediului, 283 inspecții au fost planificate, iar 513 controale de mediu au fost făcute în mod neplanificat. În cursul anului trecut au fost propuse 662 de inspecții de mediu. În vederea realizării acestui obiectiv, celor 9 comisari le-au fost repartizate obiectivele. În ceea ce privește personalul nostru, anul trecut un comisar a ieșit la pensie și alți doi au fost angajați, însă nu pot primi obiective până nu împlinesc un an de muncă”, a declarat Gheorghe Neacșa.

Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat activităţi de inspecţie şi control la operatorii economici din judeţ care desfăşoară activităţi de colectare, transport, valorificare şi eliminare cu titlu profesional.

Dintre operatorii economici inspectați, doar SC Alro SA a desfășurat transport de deșeuri transfrontalier. În urma controlului s-a constatat că s-au respectat prevederile Regulamentului 1013/2006.