Spitalul Județean Slatina va primi mulți bani!

2
328

Cea mai importanta unitate medicală din județ, Spitalul Județean de Urgență Slatina, este o adevărată „uzină” vie, cu activitate de foc continuu. Zilnic, în această clădire și în anexele ei, se consumă evenimente deosebite: de la clipele de fericire pentru noii născuți, în secțiile de ginecologie, până la dramele care se petrec în celelalte secții. Aici întâlnești, la tot pasul, lacrimi de fericire și lacrimi de durere!

Pentru această unitate spitalicească, în care s-a investit foarte mult, Consiliul Județean Olt a prins în bugetul de cheltuieli din acest an o sumă impresionantă de bani, pentru modernizarea secțiilor și achiziționarea de aparatură și tehnică medicală modernă. Conform structurii prezentate recent, în Spitalul Județean de Urgență Slatina lucrează 2356 de persoane, din care sunt 4 posturi de conducere, în fruntea acestora fiind numit recent, ca manager, Cătălin Rotea, un tânăr cu multă experiență și o bună pregătire profesională. Personalul medico-sanitar este cel mai numeros, așa cum este normal, fiind format din 2140 posturi, dintre care 312 medici, 1070 personal medico-sanitar, 371 infirmiere, 198 îngrijitoare, 117 brancardier, etc. Din studiul statului de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina se poate sesiza faptul că, la această dată, mai este nevoie de personal, în special medici, personal mediu sanitar și TESA.

2 COMENTARII

  1. 2140 posturi ? Ba voi a-ti inebunit pai si de ce eu care platesc salariile lor stau 8 ore la UPU ? Daca jumatate din ei ar pleca acasa ar fi mai bine si restructurarea ar duce la o eficienta mai buna a spitalului dar jumatate din asistente sunt fufe iar cativa medici sunt incompetenti

  2. Dl. MARCU are perfecta dreptate, la UPU se asteapta cu orele, nu-i nicio exagerare! In legatura cu personalul, totusi 2356 de angajati ar trebui sa ofere „altceva” pacientilor. Cred ca este o problema de organizare, de management. Nu inteleg sub nicio forma DE CE un spital este condus de o persoana numita politic, de formatie contabila si jurdica („scolit” la Spiru Haret) si nu un medic care cunoaste incomparabil mai bine problemele unei institutii de sanatate publica? Cred ca de la Prefectura pana la Spitalul Judetean, este cale lunga!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here