Paul STĂNESCU vrea vot de urgență pentru legile privind achizițiile publice locale

0
448

Senatorul de Olt, Paul Stănescu, propus vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în Guvernul Dăncilă, a susținut în debutul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului că-și dorește ca proiectele de lege privind achizițiile publice locale și Codul administrativ să fie votate în regim de urgență.

„În urma întâlnirilor de lucru pe care le-am avut în ţară cu colegii noştri primari – şi am avut întâlnire cu toţi colegii primari, din toate partidele politice, (…) din foarte multe judeţe – vreau să vă rog şi vreau să fim cu toţii de acord, pentru că cele mai mari probleme, la ora aceasta, le avem cu două proiecte de lege care sunt în Parlamentul României, legea achiziţiilor publice locale – aici eu v-aş ruga ca, în regim de urgenţă, să trecem cât mai repede această lege, pentru că, practic, nu vorbim numai de fonduri europene şi fondurile publice, suntem mult rămaşi în urmă. Sunt licitaţii care durează de ani de zile, doi ani, trei ani, şase ani, (…) nu putem să dezvoltăm România cu asemenea legi”, a spus Strănescu.

Totodată, acesta vrea adoptarea de urgență a proiectului de lege privind Codul administrativ.

„Doi – este vorba de Codul administrativ care a fost deja înregistrat pe data de 12.12.2017. Şi v-aş ruga pe toţi, indiferent de grupul politic din care facem parte, tot în procedură de urgenţă, să venim şi cu Codul administrativ. (…) Cred eu că am lămuri foarte multe lucruri, cel puţin în ceea ce înseamnă administraţia publică locală. Să ştiţi că nu au fost discuţii nici pe finanţarea UAT-urilor prea multe, toate discuţiile pe care le-am avut, practic, s-au canalizat pe cele două legi, pe care, încă o dată, vă rog, în această sesiune, începând cu data de 1 (februarie – n.r.) să reuşim prin procedură de urgenţă să le trecem prin Parlamentul României”, a declarat senatorul.