”Botezul Cailor”, sâmbătă la Slătioara

0
884

Sâmbătă dimineață, începând cu ora 11.00, la Slătioara, în incinta Târgului Săptămânal, are loc cea de a XXV-a ediție a ”Botezul Cailor”, o manifestare cu tradiție locală.

Primarul comunei Slătioara, Savu Ungureanu, ne-a declarat în exclusivitate că se așteaptă la un număr mare atât de competitori, cât și de spectatori ai evenimentului.

”Vor participa crescători sau proprietari de cai din Slătioara, Slatina și zonele apropiate. Sper ca anul acesta să fie o vreme frumoasă, astfel încât să se poată înscrie cât mai mulți doritori și să participe un public cât mai larg. Concursul nostru se bazează pe două probe: frumusețe și tracțiune integrală”, a spus edilul.

Înainte însă de a începe concursul, cei doi preoți ai comunei vor boteza caii, atelajele, dar și pe stăpânii acestora.

”Avem un fond mare de premii în bani în urma sponsorizărilor, principalul ajutor venind din partea binecunoscutei societăți slătinene SCADT SA”, menționează Ungureanu.

Sunt așteptați la ”Botezul Cailor” oameni politici ai locului, parlamentarii de Olt, colegii primari și oltenii de pe ambele maluri ale Oltului. Este prima sărbătoare publică a anului, sărbătoare de la care nu vor lipsi vinul fiert, berea și micii.