Magdalena Șerban și Huidu, legătură neștiută. Realizatorul TV a șocat

0
905

Șerban Huidu a distribuit un articol în care oamenii de pe peronul de la Dristor erau criticați pentru că nu salvat-o pe Alina Ciucu din mâinile Magdalenei Șerban. „Mai puteți să dormiți noaptea? Nu v-a revoltat nimic?” , este scris în materialul postat de realizatorul TV.

De aici și până la o revoltă îndreptată către Șerban Huidu nu a mai fost decât un pas. Oamenii îl întrebau dacă nu îi este rușine tocmai lui să vorbească, dacă mai poate dormi liniștit după ce a băgat în mormânt trei oameni. Culmea este tupeul cu care le răspundea. De exemplu, le lua poze de pe Facebook cu ei și îi întreba, în comentarii, dacă – având fața pe care o au – nu le este scârbă să se uite în oglindă. Atât. Cam ăsta e nivelul. Dar trecând peste răspunsurile de elev de școală primară, mai frapant este că Șerban Huidu nu sesizează legătura lui cu Magdalena Șerban și, în loc să aibă puțină compansiune pentru o femeie la fel de nefericită precum el, spune că este diferență între crima de la metrou și accidentul în urma căruia el a omorât trei oameni.

Nu știu dacă este chiar așa, domnule Huidu! Dar haideți să vorbim în general. Mai criminali decât Magdalena Șerban și decât nepăsarea unora de la metrou care nu au auzit strigătele Alinei Ciucu sunt șoferii care conduc cu viteză, fără rațiune. Tocmai acest lucru ne sperie și la femeia de la metrou: lipsa de rațiune, faptul că nu a împins-o pe Alina Ciucu pentru că avea ceva de împărțit cu ea, ci pentru că a ales-o ca la o loterie nefericită. Putea fi oricine în locul fetei. Așa și șoferii care nu au aflat că nu-s stăpânii șoselelor și calcă pedala de accelerație până nu mai pot. Nu are sens să te repezi să ajungi tu acasă mai devreme cu cinci minute sau să prinzi un semafor cu prețul de a omorî oameni nevinovați.

Gestul Magdalenei Șerban a fost provocat de o defecțiune în creier. Ce fac șoferii care taie benzile, taie calea, depășesc cu mult prea mult viteza legală sau… se uită spre bancheta din spate atunci când conduc este la fel de irațional. Și încă un aspect… acești șoferi, spre deosebire de Magdalena Șerban, au discernământ pe stradă și totuși circulă astfel încât îi omoară pe oamenii care conduc regulamanetar.

Domnule Huidu, am înțeles că, în cazul accidentului produs de dumneavoastră, din punct de vedere legal, a conduce cu viteză o tonă de fier, a te uita pe bancheta din spate, este ucidere din culpă, dar moral… gestul nu pare departe de cel al Magdalenei Șerban. Este la fel de irațional, cu precizarea că dumneavoastră ați avut discernământ… ea nu, este bolnavă psihic.

Șoferii care ucid oameni pe șosele pentru că se grăbesc și pentru că doar pe ei îi așteaptă cineva cu mâncare caldă acasă sunt greu de oprit. Nu fel de greu de oprit sunt viitoarele Magdalene Șerban de la metrou, nu de alta, dar nouă români sunt diagnosticați zilnic cu afecțiuni psihice. Acestora le este rușine să ceară ajutor specializat de teamă că vor fi stigmatizați de societate. Domnule Huidu, decât să râdeți de fețele oamenilor care îndrăznesc să vă pună întrebări legitime, ar trebui să dați dovadă de înțelepciune ca să vedem și noi, muritorii, că anii de închisoare cu suspendare pe care i-ați primit și-au produs efectul. Și apoi, din postura de vedetă, să faceți ceva pentru persoanele cu probleme.