Copiii din centrele DGASPC Olt, călătorie în jurul lumii

0
318

 Dansul, cântecul şi voia bună, au fost ingredientele spectacolului artistic de excepţie susţinut joi, 7 decembrie, de copiii instituţionalizaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt.

Marea familie a DGASPC Olt s-a aflat joi, 7 decembrie, în sărbătoare. Peste 60 de copii din căsuţele de tip familial şi de la asistenţii maternali şi-au dat întâlnire pe tărâmul de basm improvizat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în cea de-a şasea ediţie a „Sărbătorilor de basm”.  De data  aceasta copiii din centrele de plasament, dar şi educatorii DGASPC şi publicul prezent în sala Centrului Cultural au pornit într-o călătorie imaginară în jurul lumii. Fiecare popas al călătoriei a fost ilustrat cu imagini din ţara respectivă, precum şi cu dansuri şi porturi specifice tradiţionale.

Copiii care au urcat pe scena Centrului Cultural, îmbrăcaţi în costume specifice ţării din care proveneau, au uimit asistenţa prin talentul lor, în niciun moment nelăsând impresia că provin din centrele de ocrotire socială. Reprizele de dans şi muzică, au adus buna dispoziţie în rândul publicului slătinean, tinerii fiind aplaudaţi la scenă deschisă. „ Anul acesta sărbătorile de basm sosesc la DGASPC Olt în paşi de dans. Va fi o rută pe meleagurile globului pământesc pentru că dansul uneşte oamenii prin emoţie şi dacă pui împreună  oamenii din diverse colţuri ale lumii care încep să vorbească ei pot să nu se înţeleagă.  Dar dacă îi pui să danseze imediat se transmite emoţia şi emoţia uneşte oamenii. Pentru dans nu este nevoie de traducător ca să te înţelegi şi sub acest impuls copiii noştri au ales ca anul acesta tema sărbătorilor de basm să fie «Toată lumea dansează» şi vom călători cu însoţitor de bord în toate continentele. Ne vom opri în Japonia, în India, Rusia, Franţa, în Brazilia, în America şi Africa. În paşi de dans copiii vor aduce şi anul acesata culoare, emoţie, bucurie şi încă o dată ne veţi vedea aşa cum suntem. Astăzi toţi spectacorii vor zbura şi  la fiecare escală vor fi întâmpinaţi în ritmuri internaţionale de dans”, a precizat Rădiţa Piroşca, directorul general al DGASPC Olt.

Ilie Bîzoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here