Sute de service-uri auto, închise de RAR

0
589

Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare.  Măsura a fost luată după o serie de controale efectuate de inspectorii Registrului la 655 de societăți din toată țara, în ultimele două săptămâni.

  De asemenea, Registrul Auto Român (RAR) a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate. „Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate”, a precizat Roxana Dima din cadrul Biroului de Presă al RAR.

În urma acţiunilor de control desfășurate de Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român  au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei. RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto.

Ilie Bîzoi