Angajații APIA Olt, nemulțumiți de scăderea salariilor

4
633

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din mai multe judeţe din ţară au întrerupt joi lucrul, între orele 9:00 – 12:00, nemulţumiţi că salariile vor scădea cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei, începând din 2018, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor.

Zeci de funcționari din cadrul APIA Ot au ieșit, ieri, în fața instituției, nemulțumiți de faptul că simulările realizate de economiști au scos în evidență scăderi de salarii care ar urma să se înregistreze de la 1 ianuarie 2018. „Noi nu putem să facem grevă, dar nemulțumirea este mare. Vor fi proteste spontane, în fața instituției și, săptămâna viitoare, o acțiune de pichetare la București“, a declarat Octavian Mateescu, liderul Federației Naționale a  Sindicatelor APIA.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaţilor APIA din teritoriu să fie liniştiţi şi să muncească. ”Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remuneraţi corect. Nu cred că sunt în situaţia să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură: ‘Staţi liniştiți şi munciţi!’. Asta le transmit şi acum tuturor funcţionarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniştiţi şi să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să daţi subvenţiile, pentru că avem bani în buget şi aceştia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiţi cu salarii bune, şi să muncim toţi, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcţionari din APIA din punct de vedere al salariului”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru a-i liniști pe funcționari.

Angajații APIA spun că nu au solicitat majorarea salariilor, ei vor să rămână la  salariile pe care le au în prezent.

4 COMENTARII

 1. Sarmana tara bogata cu oameni saraci!
  De ce sint romanii saraci in conditiile in care Romania este una dintre cele mai bogate tari din lume?
  Din cauza ca bogatiile Romaniei au fost date unor multinationale si unor grupuri de interese, de catre politicienii corupti si diletanti,in special cei din PSD.
  Bogatiile tarii au fost date in exploatare prin contracte oneroase, dezavantajoase pentru Romania pentru ca sistemul a facut posibil acest lucru, pentru ca tara e condusa de partide care nu sint altceva decit gasti de interlopi, mafioti, gangsteri pusi pe furt si spagi.
  Contractele se pot negocia cu redevente de peste 50% in favoarea statului, sau cu doar 5-6% pentru stat si restul sub forma de spagi pentru politicieni.In acest sens,cred ca este binevenit un exemplu din REGATUL NORVEGIEI…Norvegia cere companiilor internationale circa 70% din profiturile rezultate pentru drepturile de a extrage si a vinde petrolul norvegian. Practic, pentru fiecare 100 de dolari pe care companii precum Exxon Mobil sau British Petroleum ii obtin in Norvegia, guvernul statului in cauza primeste 70 de dolari. Acesti bani, ulterior, se intorc sub forma de investitii catre populatia Norvegiei.
  Un director al Ministerului Energiei si Petrolului din Norvegia a explicat foarte bine filozofia tarii in ceea ce priveste exploatarea acestei bogatii naturale. “Statul (Norvegian) opereaza pe principiul ca firmele internationale ofera ajutor in exploatarea resurselor naturale dar, intr-un final, petrolul apartine natiunii”.

 2. Cam cât ar terebui să aibă salariu un trântor de la APIA dacă i-a scăzut salariul cu 2800 lei? Nu vă este rușine măi nesimțiților, ce studii speciale ați făcut voi și ce concursuri ați susținut pentru a lucra acolo? In afară de a fi membri de partid, neveste, amante sau beizadele ale hoților politici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here