Medicii olteni și-au strigat nemulțumirile la București

1
268

Medicii de familie au organizat miercuri-15 noiembrie, un miting la Bucureşti, în cadrul căruia organizatorii şi-au propus să arate că în România nu se mai poate asigura asistenţă medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

Medicii de familie şi pacienţi din toate judeţele ţării au protestat miercuri în Piaţa Victoriei, faţă de situaţia actuală a sistemul de sănătate, în special faţă de problema birocratizării, dar şi faţă de lipsa posibilităţii de a elibera anumite reţete. Organizațiile reprezentative ale medicilor de familie, împreună cu mai multe organizații de pacienți au decis să formeze și o Coaliție care să susțină medicina primară. Coaliția „Solidari pentru Sănătate”, a fost constituită în urmă cu trei săptămâni la București, pentru a avertiza clasa politică și instituțiile responsabile, cu privire la situația de criză majoră prelungită în care se află sistemul național de asistență medicală primară.

Aproximativ 100 de medici de familie din județ au luat parte ieri la această acțiune de protest. Nemulțumirile medicilor au fost legate de  birocraţia excesivă, de sistemul informatic, dar şi de sancţiunile primite în ultima perioadă. „Protestăm pentru felul în care funcţionează sistemul sanitar din România. Vrem să fie îmbunătățit  accesul pacienților la serviciile medicale de bază astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul”, au spus medicii de familie din județ.

Reprezentanţii medicilor de familie şi ai pacienţilor din mai multe judeţe au pichetat la începutul lunii și sediile prefecturilor şi caselor judeţene de asigurări de sănătate. La nivel naţional, există, în acest moment, 11.000 de medici de familie şi aproximativ 9.500 de cabinete de medicină de familie.

1 COMENTARIU

 1. Nici un partid nu a construit mari familii roase pe de-a intregul de coruptie ca PSD.

  Citeva cifre relevante:
  Din cei 40 de sefi de Consilii Judetene, 7 PSD-isti au ori au avut probleme cu legea (Adrian Duicu, Mircea Cosma, Nicusor Constantinescu, Ion Prioteasa, Gheorghe Bunea Stancu, Marian Oprisan, Constantin Nicolescu, plus Liviu Dragnea – in mandatul trecut). Adica aproape 20% din totalul sefilor de CJ-uri.
  In Parlament, statistica e infioratoare: Din cei 11 parlamentari trimisi in judecata, 7 sint de la PSD; din cei 17 parlamentari urmariti penal, 13 sunt de la PSD. Si statistica nu-i include pe condamnatii Adrian Nastase ori Catalin Voicu, dar nici lotul Microsoft sau lotul Padurilor (Ecaterina Andronescu, Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Dan Sova).
  Mai sint si primarii de mari orase: Radu Mazare (Constanta) si Constantin Boscodeala (Buzau), europarlamentarii Dan Nica sau Adrian Severin,Darius Valcov(Slatina),iar exprimarul Gheorghe Nichita (Iasi)a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare.Lista poate continua…Primarul condamnat dupa castigarea mandatului va suporta impreuna cu partidul costurile alegerilor anticipate, prevede un proiect de lege depus la Senat.

  Propunerea legislativa este semnata de deputatii independenti Viorel-Ionel Blajut, Mihai Deaconu, Daniel Fenechiu si Razvan-Ionut Tanase.

  Legea s-ar aplica primarilor cu dosare de urmarire penala deschise inainte de preluarea mandatului, in cazul unei condamnari care are loc dupa ce au castigat alegerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here