Traficul de persoane, în atenţia autorităţilor

0
212

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt va organiza miercuri, 15 noiembrie 2017, cu începere de la ora 10.00,  în Sala Consiliului Județean Olt un  simpozion pentru copiii din sistemul de protecție.

Simpozionul are ca tematică: „Prevenirea traficului de persoane din rândul tinerilor” şi „Integrarea socială a copilului din sistemul de protecție pe piața forței de muncă”. Discuțiile se vor concentra pe dificultățile de integrare pe piața muncii a tinerilor peste 18 ani aflați sub protecția statului și pe situația victimelor traficului de persoane.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Agenţiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Teritorial Craiova, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și specialiști în recrutarea forței de muncă și în pregatirea persoanelor în vederea integrării acestora pe piața muncii. „Copiii care se află într-o formă sau alta de protecție și tinerii care părăsesc sistemul de protecție reprezintă o categorie vulnerabilă. Față de această categorie există un real  interes și s-au întreprins pași importanți în îmbunătățirea vieții lor și în integrarea lor socială. De aceea am facut acest demers, pentru a pune la aceeași masa tinerii cu nevoile și întrebările lor împreună cu specialiști care să-i ajute să nu cadă victime ale traficului de persoane și de asemenea să-i ajute să-și găsească un loc de muncă. Împreună putem ajuta acești tineri vulnerabili pentru un viitor mai bun”, a  declarat Rădiţa Piroşca, directorul general al DGASPC Olt.

Ilie Bîzoi

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here