Primăria vrea să desființeze două sensuri unice din Slatina

4
1034

Pentru că în ultimii ani a crescut vertiginos numărul autovehiculelor care circulă către municipiul Slatina, iar circulația rutieră s-a desfășurat și se desfășoară în condiții tot mai grele în defavoarea slătinenilor, Primăria Slatina a supus spre analiză și dezbatere publică inițiativa de a modifica sensurile unice de circulație.

Primăria Slatina intenționează modificarea sensurilor unice de circulație pe relațiile: Magazinul Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Primăverii – Strada Cornișei (ieșirea spre municipiul Pitești) și Strada Cornișei – Strada Libertății – Bulevardul A. I. Cuza (intrarea dinspre municipiul Pitești). Dintre străzile angajate în cele două sensuri, doar Strada Primăverii, care între timp a devenit și stradă cu caracter economic, va mai rămâne stradă cu sens unic.

Astfel, ieșirea spre municipiul Pitești se va desfășura pe două trasee:

  1. Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Libertății – Strada Cornișei.
  2. Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Primăverii – Strada Cornișei, practic, traseul actual.

 „Reactivând acest traseu, practic, se revine după 11 ani, la vechiul traseu. Caracteristicile tehnice ale celor două străzi permit circulația autovehiculelor sub 3,5 t pe două sensuri. Pe fiecare sens vor funcționa 3 benzi din care: banda nr. 1 pentru parcări oblic dreapta, benzile 2 și 3 pentru rulare. În plus, nu se va pierde niciun loc de parcare. Va lipsi posibilitatea amenajării parcărilor pe Strada Libertății până în apropiere de Strada Unirii, deoarece lățimea acesteia variază între 15 m și 19 m”, potrivit reprezentanților Primăriei Slatina.

În intersecțiile străzilor Bulevardul A. I Cuza – Libertății și Strada Cireașov – Strada Cornișei se va amenaja câte o insulă care va asigura staționarea pietonilor până la apariția culorii verde a semaforului electric și începutul separării celor două sensuri. Timpii semafoarelor electrice vor fi reglați conform caracteristicilor fiecărei intersecții. Pe Strada Cornișei, în intersecția cu Strada Primăverii, se va degaja zona verde pentru a permite virajul la stânga de pe Strada Primăveri, prin acordarea priorității în două etape. Pe Strada Unirii se va reveni la circulația în două sensuri. În zona blocului FA12A pe relația Strada Primăverii – Strada Libertății se vor reamenaja vechile parcări oblig dreapta, în adâncime, spre trotuar.

Potrivit autorităților locale, prin aceste modificări, cea mai mare parte din conducătorii auto care ies spre municipiul Pitești vor folosi primul traseu. Astfel, se va reduce timpul tranzitării orașului cu 6 minute pentru fiecare autovehicul și cu el emisia gazelor de eșapament și a poluării fonice. Slătinenii vor plăti mai puțini bani pentru combustibil, vor fi expuși mai puțin pericolului angajării într-un accident de circulație și vor scădea semnificativ celelalte neajunsuri cauzate de actuala circulație.

În raport de rezultatul dezbaterii publice, se va organiza un studiu de fezabilitate pe baza căruia se va iniția sau nu hotărârea Consiliului Local de modificare a celor două sensuri unice.

4 COMENTARII

  1. Niste dobitoci sinistri! In loc sa se ocupe de masinile abandonate prin parcari, care sunt cu sutele; de dubele, camioanele, rulotele, parcate in zone rezidentiale; de rablele aduse de samsari din vestul Europei si care au impanzit iar orasul; de carutele care se plimba nestingherite prin tot orasul, ei se gandesc cum sa faca sa aglomereze si mai mult satucul asta al nostru ridicat candva la rangul de municipiu.

  2. Ai dreptate Sorine , incompetenta si nepasarea ii face sa ia decizii proaste gen MALL la unitatea militara in loc de parc ptr copii marginalizati sau ar trebui sa mai faca o trecere de pietoni intre Kaufland si gara ca oricum de la kaufland la sensul giratoriu de la steaua ,adica 150 de m sunt 3 treceri de pietoni si mai este si cea mai aglomerata varianta a comunei slatina unde sunt cele mai multe fabrici din comuna

  3. Două „ sensuri unice ” este un nonsens bine sesizat de intelectualii din primărie. În Slatina există de mult timp o „ unică direcție”, adică PSD. Sensul negativ este ușor de observat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here