Numeroase nereguli descoperite de inspectorii DSVSA în județ

0
204

Inspectorii DSVSA au efectuat în luna octombrie a acestui an 374 de controale în unități de producere, prelucrarea, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicare a unui număr de nouă amenzi contravenționale, în valoare de zeci de mii de lei și patru avertismente.

În urma controalelor inspectorii DSVSA Olt au constatat grave deficiențe în unitățile alimentare din județ printre care: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare fără respectarea normelor de igienă, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestor și folosirea în unitățile alimentare a ambalajelor, ustensilelor, recipientelor și utilajelor în stare insalubră, neigienizate.  „Au fost reținute și retrase de la comercializare 68 kg carne și produse din carne (produse neetichetate), cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare. De asemenea, în aceeași perioadă, în Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt, au fost recepționate și analizate un număr de 548 de probe de produse de origine animală și nominală, pentru Compartimentul Siguranța Alimentelor și un număr de 5413 probe pentru Compartimentul Sănatate Animală. Nu au fost probe pozitive”, au declarat reprezentanții DSVSA Olt.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate un număr de nouă amenzi contravenționale, în valoare de 25.000 de lei și patru avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here