Fost director din Olt, executat de ANAF

0
2090

Fiscul oltean scoate la vânzare o parte din bunurile imobile deţinute de fostul director al Hidroserv Slatina, Marian Dumitru Chitea. Potrivit site-ului Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este vorba despre un teren intravilan, în suprafaţă de 200 de metri pătraţi, situat în municipiul Slatina.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt organizează miercuri, 15 noiembrie 2017, la sediul instituţiei din strada Arcului numărul 2A licitaţie pentru vânzarea unui teren arabil intravilan în suprafaţă de 200 de metri pătraţi, situat în Slatina, strada Cuza Vodă, aparţinând fostului director Hidroserv Slatina, Marian Chitea. Preţul de pornire a licitaţiei, exclusiv TVA este de 58.000 de lei, ceea ce înseamnă că un metru pătrat de teren este evaluat la aproximativ 300 de lei, adică aproape 6,5 euro. Prin această acţiune Fiscul oltean încearcă să recupereze datoriile pe care Chitea le are la bugetul de stat. Fostul director Hidroserv Slatina, Marian Chitea, avea datorii, anul trecut, de 63.173 lei către bugetul de stat. Probabil că între timp debitele au mai scăzut sau dimpotrivă au crescut.  Fostul director Hidroserv Slatina este înrudit cu interlopul Bercea Mondial după ce i-a botezat acestuia unul dintre nepoţi. Marian Chitea nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la datoriile pe care le are la bugetul de stat.

Pentru participare la licitație ofertanții trebuie să depună, cu cel puțin o zi înainte de data licitației: oferta de cumpărare, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului; pentru persoane juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/pașaport și nu în ultimul rând dovada emisă de organele fiscale centrale, că nu au obligaţii fiscale restante.

Ilie Bîzoi