Vești bune pentru oltenii care vor să lucreze în MAI

0
1020

În prezent, MAI se confruntă cu un deficit major de personal din cauza ieșirilor din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către polițiștii și cadrele militare în activitate, dar și din alte cauze, cum ar fi demisii sau transferuri. Oltenii dornici să muncească în instituțiile publice ar putea încerca să se înscrie la concursurile care se vor organiza pentru ocuparea posturilor din Ministerul Afacerilor Interne. Școlile postliceale ale MAI organizează concursuri de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei școli.

În vederea acoperirii nevoilor urgente din domeniul ordinii publice, Ministerul Afacerilor Interne va organiza, în mod etapizat, concursuri sau examene pentru ocuparea din sursa externă a 3.694 de posturi vacante. Pe această temă, reprezentanții IPJ Olt, IJJ Olt și ISU Olt au organizat marți la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, o conferință de presă, cu începere de la ora 10:00.

Potrivit reprezentanților IPJ Olt, până pe 5 decembrie, toți cei care au reședința sau domiciliul în județul Olt și sunt interesați de o carieră în poliție se pot înscrie la sediul Inspectoratului de Poliție. Sunt disponibile 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru romi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru romi și 3 pentru minorități), la școala din Cluj-Napoca. Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere  se vor primi până la data de 05.12.2017, de luni până joi între orele 09.00 – 12.00 şi 13.00 – 14.30  la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, situat în municipiul Slatina, str. Mihai Eminescu nr.19.

Și Jandarmeria Română scoate la concurs 700 de locuri pentru sesiunea ianuarie 2018 la instituţiile de învăţământ postliceal ale instituţiei, dintre care 350 de locuri în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, judeţul Vâlcea şi 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, judeţul Suceava. Locurile scoase la concursul de admitere sunt comune pentru femei şi bărbaţi. Cererile-tip de înscriere se depun de către candidaţi la sediile Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene până la 5 decembrie 2017.

Pentru a participa la concursul de admitere în unităţi de învăţământ postliceal ale M.A.I., sesiunea ianuarie 2018, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii legale şi criterii specifice de recrutare: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau sa îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist; să nu aibă antecedente penale și să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiți dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile; să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.