Darius Vâlcov, judecat pentru corupție la Tribunalul Gorj

0
659

Fostul ministrul de Finanțe, Darius Vâlcov, s-a prezentat ieri-31 octombrie, la Tribunalul Gorj, unde este judecat într-un  dosar de corupție, pentru instigare la dare și luare de mită, în dosar fiind inculpate încă trei persoane. Dosarul a fost strămutat la de Curtea de Apel Craiova de la Tribunalul Olt la Tribunalul Gorj.

Prezent în sala de judecată Darius Vâlcov și-a susținut în continuare nevinovăția în procesul în care este judecat de instigare la dare și luare de mită. Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a hotărât amânarea procesului cu aproape o lună pentru ca Vâlcov să-și angajeze avocat: „Se amână cauza la data de 28.11.2017, ora 11:00 la cererea inculpatului Vîlcov Darius Bogdan pentru angajare apărător”.

De asemenea, instanța a menținut controlul judiciar asupra unor alți inculpați din dosar: „Constată ca fiind temeinică şi legală măsura preventivă a controlului judiciar cu privire la inculpaţii Cincu Eduard şi Dogaru Mircea. Menţine măsura controlului judiciar cu privire la inculpaţi. Respinge cererea formulată de inculpatul Dogaru Mircea prin apărătorul ales privind modificarea obligaţiilor prev. de art. 215 alin. 1 lit. c C.pr.pen. şi art. 215 alin. 2 lit. b C.pr.pen. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă“, a stabilit instanța de judecată.

Un funcționar de la Oficiul de Cadastru ar fi primit timp de trei ani mită de la una dintre societățile înființate la inițiativa lui Vâlcov și controlată de acesta. Conform procurorilor, Vâlcov a inițiat constituirea a trei societăți, „Întrucât nu răspundeau exigențelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcționar de la OCPI Olt care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL — având ca activitate cadastru — astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Darius Vâlcov i-ar fi determinat se pare pe doi angajați ai firmei să-i dea funcționarului OCPI câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012-2015, sumă necuvenită și neevidențiată în actele contabile.