Om de afaceri din Olt, condamnat la 15 ani de închisoare

0
2816

Patronul al mai multor firme de construcţii, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, după mai bine de trei ani de cercetări, a fost condamnat demagistrații olteni la12 ani de închisoare cu executare. Este vorba despre Marian Florescu cel care deținea fosta SC Marsilva Com SRL, actualmente SC Business New Era Creativ SRL.

În timpul cercetărilor procurorii au pus şi sechestru pe mai multe bunuri ale inculpatului în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

„În baza art. 9 alin. 1 lit. c), alin. 3 din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen., prin înlăturarea art. 5 din NCP şi art. 41 alin. 2 C. pen. din 1969, condamnă inculpatul Florescu Marian la pedeapsa principală de 12 ( doisprezece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală comisă în formă continuată”, se arată în hotărârea Tribunalului Olt.

De asemenea, instanţa a admis în parte acţiunea civilă exercitată statul român, obligându-l pe Marian Florescu, în solidar cu firma pe care o controlează la plata sumei de 991. 863, 29 lei, prejudiciu nerecuperat, şi a obligaţiilor fiscale accesorii calculate. Totodată inculpatul mai trebuie să plătească, în solidar cu o altă firmă pe care o controlează, SC Alinmar Construct SRL, la plata sumei de 33.681 lei, prejudiciu nerecuperat, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii.