Bolile de sezon, în atenția Prefecturii Olt

0
231

Prefectul județului Olt, Petre – Silviu Neacșu, a avut joi- 12 octombrie 2017, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt pentru a analiza situația măsurilor de prevenire a bolilor de sezon la nivelul județului.

Pentru a avea o situație clară, prefectul județului a solicitat Direcției de Sănătate Publică Olt să întocmească săptămânal, la nivelul județului, o situație privind măsurile de prevenire luate, în special pentru copii și persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire, în care să fie prezentat atât numărul îmbolnăvirilor  și localitățile cele mai afectate, cât și numărul de persoane vaccinate antigripal, pe categorii de vârstă și persoane cu risc crescut de îmbolnăvire.

Prefectul județului a avut discuții și cu reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt și Inspectoratului Școlar Județean Olt, fiind stabilite, pe termen imediat, organizarea unor ședințe cu medicii de familie, cu medicii din cabinetele de medicină școlară și reprezentanții DSP Olt, în vederea întocmirii unor materiale cu privire la: prezentarea măsurilor de prevenire a bolilor de sezon; prezentarea riscurilor la care se expune populația în această perioadă prin contactarea bolilor de sezon; sfaturi pentru tratarea bolilor de sezon. Aceste materiale vor fi transmite către toate instituțiile publice deconcentrate, primăriile și unitățile de învățământ din județ, în vederea informării populației – termen 16 octombrie 2017.

Prefectul județului a solicitat tuturor responsabililor din județ să ia toate măsurile pe care le consideră necesare pentru prevenirea apariției unor situații de îmbolnăviri colective, urmând ca săptămânal, în fiecare zi de marți, situația să fie analizată cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt.

Prin aceste măsuri, autoritățile județene vor monitoriza atent existența unor situații deosebite înregistrate la nivelul județului Olt (epidemii de gripă, pneumonii etc).