Pericolul de la Pădurea Saru, pe masa Ministrului Transporturilor

0
702

Un segment din Drumul European E574- zona Pădurea Saru- este arhicunoscut ca fiind foarte periculos în ceea ce privește circulația rutieră.  Numai de la începutul anului 2017 până în prezent în accidentele din această zonă zece oameni și-au pierdut viața, iar peste douăzeci au fost răniți grav și foarte grav.

Referitor la această problemă, senatorul liberal de Olt Siminica Mirea a adresat o întrebare și a cerut o soluție ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, privind amplasarea de separatoare de sens pe o porțiune de carosabil de la Pădurea Sarului, acolo unde, periodic, au loc accidente destul de grave.

Am solicitat Ministerului Transporturilor montarea unor separatoare pe porțiunea drumului DN 65 în zona Pădurea Sarului argumentând că acolo numai în acest an au murit mai mult de 8 oameni si mai mult de 20 au fost răniți în accidente rutiere având drept cauză ciocnirea vehiculelor circulând din sensuri opuse. Răspunsul ministrului aduce speranța că aceste separatoare de sens vor fi luate în discuție și amplasate pentru a se incheia lista accidentelor rutiere grave din această zonă, a  spus Siminica Mirea.

După o „scurtă“ analiză a situației, Ministrul Transporturilor a comunicat senatorului de Olt faptul că se va avea în vedere pe viitor ideea de amplasare a unor separatoare de sens.

De altfel, drumul din zona Pădurea Saru nu este singurul care face parte din categoria drumurilor periculoase, unde numărul victimelor este cu mult mai mare decât media acceptată. Există, în România, anumite zone de drumuri publice unde incidența de accidente rutiere grave, cu morți, răniți și pagube materiale, depășește media din statisticile prezentate periodic de Poliția Română și Ministerul Transporturilor. Poate pe viitor vor fi luate măsuri pentru creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice, mai ales pe drumurile unde se impune acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here