Medicii Spitalului Niguarda și medicii ginecologi din Slatina, investesc în calitatea actului medical

0
1028

În cadrul acordului de colaborare, medicii spitalului Niguarda și cei de la Spitalul Județean de Urgență Slatina de această vin în ajutorul femeilor care își pun mari speranțe în medicii italieni dar mai ales în cei de la unitatea medicală din Slatina.

O tânără de 32 de ani a beneficiat de curând de o operație laparoscopică în sfera ginecologică, intervenție făcută cu succes de medicii slătineni care au fost atent supravegheați de medicul ginecolog italian de la Spitalul Niguarda din Milano, Fabio Sanguineti. Din echipa medicală de la Slatina au făcut patru medicii ginecologi Adela Manta, Daniela Ilie, Niculina Ilea, Ion Eremia, dar și medicul ginecolog de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova,  Liviu Vasile. Intervenția chirurgicală a durat două ore, iar medicii au declarat că a fost un succes.

,,Intervenți din acestă dimineață a fost făcută în totalitate de colegii acestui spital, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Este meritul lor acest succes, și cred că pe viitor aceste intervenții vor deveni unele de rutină la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Această intervenție vin ca urmare a rodului unei munci efectuate în decursul ultimelor luni , a precizat ginecologul italian de la Spitalul Niguarda din Milano, Fabio Sanguineti.

Medicii din Slatina sunt deschiși să învețe tehnici noi și totodată să fructifice colaborarea cu medicii italieni.

,,Mulțumim mult pentru încrederea acordată și totodată pentru implicarea celor de la spitalul Niguarda. Suntem deschiși și totodată ne străduim foarte mult să evoluăm profesional pentru a îmbunătăți calitatea actului medical, a declarant Adela Manta, șef de secție pe Ginecologie II, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

La rândul său managerul unității medicale, Cătălin Rotea a declarant că este mulțumit de această colaborare cu medicii italieni și a dat asigurări că în viitor vor mai exista o serie de cursuri teoretice și practice privitoare la funcționarea noilor protocoale dar și a tehnologiilor de ultima ora.

Linia laparoscopică pentru intervenții ginecologice a fost achiziționată de Consiliul Județean Olt. Reprezentanții Pirelli România promit că această colaborare va continua.