In memoriam – Sebastian Domozina

3
432

10 Octombrie 2017 – o aniversare trista – 20 de ani de la trecerea in nefiinta a “vocei de aur” a Olteniei – Sebastian Domozina.

Odata cu trecerea prematura, (doar 59 de ani), la cele vesnice, transmisiunile radio au devenit mai sarace, fara verva, fara sare si piper. Ramane celebra replica antrenorului Valentin Stanescu : “Domozina, transmite te rog mai incet ca nu se pot tine jucatorii de tine”.

Nascut pe 15 iulie 1938 in comuna Ianca, judetul Olt, a avut peste 1000 de transmisiuni radio, devenit unul dintre cei mai iubiti comentatorii radio, numele lui fiind cunoscut si indragit in toata tara.Trecerea celor doua zeci de ani de la  moartea sa, nu a depus voalul uitarii, el fiind amintit cu placere, atat de cei in varsta care l-au ascultat  dar si de generatia tanara. In semn de pretuire, Consiliul Local l-a declarant “Cetatean de onoare” iar modernei bazei sportive construita in comuna Ianca, judetul Olt, i s-a atribuit numele Sebastian Domozina.

Liviu Domozina

3 COMENTARII

  1. Da, Era o plăcere să îl asculți!
    Mare Om!Mare Caracter!
    Replica,”Transmite mai încet……..”,a fost dată de celebrul,sau și de celebrul comentator sportiv radio,Ion Ghițulescu,colegului său,Dobre.Primul fiind în studioul radio,secundul transmitea,în direct,o partidă de fotbal,are amuzamentul radioascultătorilor.

  2. Da, Era o plăcere să îl asculți!
    Mare Om!Mare Caracter!
    Replica,”Transmite mai încet……..”,a fost dată de celebrul,sau și de celebrul comentator sportiv radio,Ion Ghițulescu,colegului său,Ilie Dobre.Primul fiind în studioul radio,secundul transmitea,în direct,o partidă de fotbal,spre amuzamentul radioascultătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here