Întâlnire importantă la Prefectura Olt

0
689

În vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul Sfintelor Sărbători de Crăciun și Anul Nou, prefectul județului Olt a avut marți, 19 decembrie 2017, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt, Direcției Agricole Olt, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

În cadrul întâlnirii, prefectul județului a solicitat reprezentanților instituțiilor cu atribuții în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă luarea tuturor măsurilor care se impun. Astfel, lucrătorii de poliţie rutieră vor fi prezenți pe principalele artere de circulaţie, cu accent în zonele cunoscute cu risc rutier, inclusiv zona orașului Balș şi în intervalul orar cu valori ridicate de trafic. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezente în zonele comerciale aglomerate, în piețe, gări, autogări, târguri de Crăciun pentru a desfășura acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a producerii de incendii și vor acționa în zona discotecilor, barurilor, cluburilor sau altor locaţii de acest gen. Totodată vor fi monitorizate locurile unde se organizează focuri de artificii, pentru respectarea condiţiilor prevăzute de lege.

De asemenea, toți participanţii la trafic vor fi informați asupra condiţiilor meteo-rutiere de deplasare și intensificate activităţile specifice pentru combaterea infracţiunilor silvice. Vor fi desfășurate și acțiuni privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind importul, depozitarea, comercializarea ori utilizarea articolelor pirotehnice de către persoane fizice și juridice și desfășurarea în cele mai bune condiții a activităților din unitățile sanitare, asigurarea gărzilor și a personalului medical necesar, a medicamentelor.

În această perioadă Serviciului Județean de Ambulanță Olt și a SMURD Olt vor  funcționa la capacitate optimă și vor fi monitorizate în special cazurile speciale: gravide, dializați, persoane vârstnice, persoane cu probleme psihice. În cadrul întâlnirii s-a luat și măsura ca în această perioadă să fie mediatizat  programul de lucru şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor de alimentație publică. Vor fi întocmite și mediatizate recomandări pentru consumatori, referitoare la examinarea trichineloscopică a cărnii de porc, locurile unde consumatorii pot să obțină informații privind probele care trebuie prezentate pentru acest examen, programul de lucru al circumscripțiilor veterinare unde se pot efectua aceste examene.