Accident rutier cu victime la Jitaru

0
2165

Un grav accident rutier a avut loc în după-amiaza zilei de luni, pe raza localității Jitaru, județul Olt. În accident au fost implicate trei autoturisme, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD, iar două dintre victime au fost transportate de urgență la spital cu răni seriose. 

Persoana care a apelat Numărul Unic de Urgență 112 a anunțat că în autoturismele implicate în accident sunt mai multe persoane încarcerate, motiv pentru care, la Jitaru a ajuns şi elicopterul SMURD Craiova. Victimele au fost transportate însă la Spitalul Județean de Urgență Slatina de un echipaj SMURD şi un echipaj SAJ.

Potrivit primelor informații se pare că, unul dintre conducătorii auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar mașina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impatului puternic, una dintre cele două autoturisme a fost proiectată în alt autoturism care circula regulamentar pe sensul de mers, după care s-a răsturnat.

„Echipajul SMURD Slatina a preluat o femeie în vârstă de 48 de ani, din Slatina, care prezenta dureri la cap şi traumatism toracic. Ea era şoferul maşinii răsturnate. O altă victimă a fost preluată de SAJ, este vorba despre  o femeie în vârstă de 62 de ani, din Segarcea, judeţul Dolj, cu un traumatism toracic, pasageră în maşina răsturnată. Celelalte persoane implicate în accident, o femeie din Oradea, un bărbat și o femeie din municipiul Slatina au primit îngrijiri la fața locului și au refuzat transportul la spital”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Poliţiştii fac acum cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cu exactitate modul în care s-a produs nefericitul eveniment rutier.