Paduchi în școliile unde elevii ar trebui să lucreze pe tablete

0
333

În secolul vitezei cadrele medicale încă mai caută elevii de lindini și păduchi. Cu toate acestea mai marii de la București de acolo din ministerele cu birouri călduroase visează să revoluționeze unitățile școlare și în loc de manuale copii să lucreze pe tabletă, că de… ar trebui să fie obligatoriu. Nimic mai aberant, în județ încă nu avem unități școlare cu apă sau căldură iar despre celebrele grupuri sanitare, multe dintre ele se află afară, în spatele clădirilor unde cei mici sunt nevoiți să meargă pentru a-și face necesitățile fiziologice. Acest lucru nu-l spunem noi, ci rapoartele de la DSP.

Potrivit ultimelor controale în unitățile școlare din județ au fost examinați 52.432 de preșcolari și elevi, ocazie cu care au fost depistate 301 cazuri medicale, cele mai multe fiind cazuri de pediculoză mai pe înțelesul tuturor cazuri în care s-a descoperit prezența lindinilor și a păduchilor.

Au fost de asemenea descoperite și alte cazuri de micoze, angine sau alte boli infecțioase. Bilanțul acestei inspecții nu e deloc îmbucurător și arată că poate ar trebui să începem prin a ne rezolva problemele de igienă și abia apoi să ne preocupam de manuale digitale.