Slatina își schimbă… „look-ul”!

0
1505

Lucrurile au început să se miște în municipiul Slatina. După o bună perioadă de timp în care investițiile au fost la pământ, multe zone din Slatina  vor fi modernizate.

Primăria Slatina nu duce lipsă de proiecte de modernizare, iar acest lucru se vede deja pe raza orașului. Pe masa primăriei se află numeroase proiecte care, în viitorul apropiat, vor schimba în bine fața municipiului Slatina.

Intrările în oraș vor fi modernizate

La capitolul proiecte de modernizare, vorbim în primul rând despre porțile de intrare în municipiul Slatina care, în prezent, lasă mult de dorit. Cei din actuala conducere a primăriei au decis să schimbe în bine imaginea municipiului prin modernizarea intrărilor în localitate, iar lucrările au început deja prin amenajarea scuarului de la statuia Ecaterinei Teodoroiu și plantarea de pomi decorativi pe partea cu Stadionul „1 Mai”.

Tototdată, autoritățile locale vor amenaja și intrarea dinspre Pitești, fiind organizat și un concurs în acest sens în anul 2015, însă întregul proiect a fost întârziat din cauza unor contestaţii. Municipalitatea are planuri și pentru celelalte intrări în Slatina care își vor schimba înfățișarea începând de anul viitor.

Parcuri moderne în Slatina

Parcul de pe strada Pitești se modernizează încet, încet. Accesul în Parcul Piteşti a prins contur chiar în această lună, firma Dezvoltare Urbană Slatina finalizând instalarea unui piedestal pe care este amplasată stema municipiului alături de mesajul „Parcul Piteşti – parte din oraşul tău”. Totodată, lucrările de modernizare includ schimbarea mobilierului urban, montarea de noi coşuri de gunoi şi amenajarea unui loc de joacă și a unor mese pentru practicarea tenisului de masă.

Tot în această lună, Primăria Slatina a demarat lucrările de reamenajare a zonei situată lângă BCR, vizavi de fostul complex comercial „Vacanța”. Potrivit autorităților locale, în acest perimetru va fi ridicată o pergolă tip „tunel” pe o lungime de aproximativ 170 metri, construită din ciment și piatră fasonată, prevăzută cu diverse specii de plante agățătoare, care va traversa întreaga zonă. Potrivit proiectului, va fi înlocuit mobilierul urban – bănci și coșuri de gunoi, se vor planta pomi și gazon, vor apărea noi aranjamente florale, se vor monta stâlpi noi de iluminat și un sistem de irigare a gazonului cu aspersoare. Lucrarea este realizată în regie proprie de către firma SC Dezvoltare Urbană SRL aflată în subordinea Primăriei Slatina și este preconizată a fi terminată în aproximativ o lună de zile.

De asemenea, Primăria Slatina intenționează să amenajeze în viitorul apropiat un parc și pe terenul fostei Unităţi Militare din oraş care a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012, dar și în zona fostului ștrand din cartierul Progresul care va cuprinde pe lângă cadrul vegetal specific, dotări şi echipări destinate activităţilor sportive cultural-educative şi recreative pentru cetățeni.

Planuri mari pentru Pădurea Strehareți

După aproximativ zece ani de când cei din conducerea locală promiteau o grădină zoologică nemaivăzută și un parc de agrement, în Pădurea Strehareț din Slatina, veștile par să fie unele bune pentru slătinenii pentru care această pădure a constituit dintotdeauna locul preferat de evadare și relaxare.

Municipalitatea slătineană vrea să înfiinţeze un parc tematic și în zona Pădurii  Strehareţi, care se va întinde pe 29 de hectare şi va cuprinde şi lacul din zonă. În această perioadă autoritățile locale desfăşoară proceduri de definitivare a cărţilor funciare pentru suprafeţele de teren din zona Pădurii Strehareţi, urmând anul viitor să fie organizată licitația și să se stabilească dacă finanţarea va veni din fonduri proprii sau europene. Pădurea Strehareți va căpăta prin intermediul acestui proiect frumusețea de altădată și va redeveni un loc de atracție pentru locuitorii orașului și nu numai.

Acestea nu sunt singurele proiecte pe care primăria intenționează să le implementeze pe raza municipiului Slatina, dar deocamdată ne oprim aici și lăsăm faptele să vorbească.