Paul Stănescu: Referendumul pentru familie, un demers corect și legitim pentru clarificarea articolului 48 din Constituția României

0
265

Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, susţine că iniţiativa Coaliţiei pentru Familie de a iniţia referendumul de modificare a Constituţiei este unul dintre cele mai importante demersuri civice din istoria noastră politică postdecembristă şi că până în prezent peste trei milioane de cetățeni români au semnat pentru acesta.  În acest sens, parlamentarul de Olt îi învită pe români să  susțină acest referendum, să participe la urne și să clarifice articolul 48 în direcția pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământul acesta.

Vicepreşedintele PSD a declarat că susținerea referendumului care va avea loc în această toamnă nu este doar o anumită decizie politică, ci și o opțiune personală. „Este ceea ce cred eu despre cum ar trebui să arate astăzi familia românească. Validarea acestuia ar însemna, pe de altă parte, limpezirea oricăror întrebări sau nedumeriri din societatea românească cu privire la ceea ce înseamnă o familie și cine anume se poate căsători în fața statului și a Bisericii noastre. Constituția României ar fi mai clară și nu s-ar mai specula pe marginea acestui subiect. Am rezolva o problemă”, a spus Stănescu.

Senatorul  a ţinut să precizeze că distincţia pe care unii o fac în spaţiul public, între familia modernă, care poate să fie orice din perspectiva unora, şi familia tradiţională, care reprezintă uniunea dintre un bărbat şi o femeie, nu este una validă.

Din perspectiva mea, familia nu poate fi decât una singură, cea formată din un bărbat şi o femeie. Restul tipologiilor sunt doar încercări de a deturna sensul familiei şi al căsătoriei. Prin urmare, demersul civic este corect şi legitim. Familia formată dintr-un bărbat şi o femeie a fost cea care a perpetuat umanitatea în istoria sa şi cea care a asigurat poporului român continuitatea. Unii spun că demersul Coaliţiei pentru Familie şi susţinerea de către PSD, PNL şi alte partide a acestui referendum ar fi o formă de intoleranţă la adresa unor minorităţi sexuale. Or, acest lucru nu este adevărat din mai multe motive. În primul rând, familia nu poate exista decât într-o anumită formă, formată dintr-un bărbat şi o femeie, întrucât rostul acesteia este, printre altele, de a concepe viaţa. Cine doreşte altceva are toată libertatea în spaţiul său privat, acolo unde bunelor moravuri şi spaţiului public le sunt interzise accesul. În al doilea rând, indivizilor care aparţin unei minorităţi sexuale nu li se încalcă niciun drept, căci prin referendum nu li se va lua niciun drept pe care, astăzi, statul român îl acordă acestora, iar a doua zi după validarea referendumului, acesta îl va suprima. Nici acum, minorităţile sexuale nu beneficiază de vreun drept în plus care mâine le va fi luat. Prin urmare, validarea acestui referendum nu face decât să clarifice modul cum stau lucrurile în mod normal în privinţa căsătoriei. Nu face nici mai mult, nici mai puţin”a conchis parlamentarul PSD de Olt.

 Ilie Bîzoi