Cât va plăti Poșta Română pentru livrarea permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare

0
191

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a câștigat un contract de peste 31 milioane de lei, fără TVA, cu Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat București (RAAPPS), în baza căruia va livra, la domiciliul titularilor, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare pentru MAI – DRPCIV,  potrivit informațiilor publicate de AGERPRES.

Conform sursei citate, valoarea acordului cadru este estimată la 31,02 milioane de lei, durata acestuia fiind de 4 ani. Pe toată durata acordului-cadru se va livra o cantitate minimă de 600.000 de plicuri și o cantitate maximă de 6.000.000 de plicuri.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitații deschise la care a depus ofertă și una dintre cele mai importante firme de curierat din România. Poșta a mai câștigat contracte pentru transportul permiselor și al certificatelor de înmatriculare și în 2009 și 2013.

‘Continuăm să fim un partener serios și puternic conectat la nevoile clienților noștri. Ne onorează colaborările devenite deja tradiționale, precum contractul cu RAPPS, și suntem preocupați permanent de atragerea de noi clienți în portofoliul Poștei Române, bazându-ne pe profesionalismul și experiența celor 155 de ani de când activăm în domeniul serviciilor poștale’, a declarat directorul general al CNPR, Andrei Stănescu.

Livrarea documentelor este asigurată în toate localitățile din România, iar beneficiarii vor primi documentele la domiciliu, prin serviciul Prioripost, divizia de curierat rapid a Poștei Române. Pentru persoanele fizice, predarea permiselor de conducere sau a certificatelor de înmatriculare se face pe baza actului de identitate, iar pentru destinatarii persoane juridice, corespondența se va preda numai persoanei împuternicite.

În document se mai menționează că predarea permiselor de conducere către persoanele fizice se va face numai pe baza unui act de identitate.

Poșta Română este o companie națională înființată conform Legii 31/1990. Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP), în proporție de 25%. Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie