Liberalii nu susţin schimbarea denumirii judeţului

6
401

Preşedintele PNL, Ludovic Orban alături de liberalii olteni spun că o eventuală schimbare a denumirii judeţului Olt „nu va ajuta pe nimeni” şi că prioritățile județului sunt altele în acest moment. Ba mai mult chiar liderul PNL prezent la Olt a declarat că la noi, oltenii orice este posibil.   

„Te poţi aştepta la orice, e ca sistemul de vase comunicante, ca viruşii, e suficient să produci un virus, că după aceea… Dar acum, şi dacă schimbă denumirea unui judeţ, singura problemă e să nu dea vreo denumire în limba maghiară. Că aşa, mare lucru să schimbe denumirea judeţului, Harghita vine de la munţii Harghitei, Covasna iarăşi are o denumire care are explicaţia în locul respectiv”, a spus în stilul său sarcastic, Ludovic Orban. Liberalii cred că mult mai importantă pentru clasa politică și cea administrativă ar fi investițiile în infrastructură și au amintit de proiectul drumului expres Craiova-Piteşti, proiect de investiţii aşteptat de cetăţenii din Olt de aproape 10 ani. Preşedintele PNL Olt, Ion Moisescu, a declarat că liberalii nu susţin schimbarea denumirii judeţului şi chiar vor tipări şi distribui pliante cu argumente împotriva demersului de atribuire a numelui Olt-Romanaţi. Împotriva demersurilor de schimbare a denumirii judeţului s-a pronunţat şi deputatul PNL Gigel Ştirbu iar senatorul liberal de Olt Siminica Mirea a spus că va respecta deciziile partidului. Consiliul Judeţean Olt a adoptat un proiect de hotărâre prin care a stabilit ca pe 15 octombrie în judeţ să se desfăşoare un referendum privind atribuirea numelui Olt-Romanaţi.

6 COMENTARII

  1. Este vorba despre o reparație istorică. Toți uită că există județele Bistrița Năsăud și Caraș Severin. De ce aceste zone să aibă dreptul să își afirme identitatea istorică iar altele nu?

  2. cum ramane cu celelalte loc ale fostului judet ROMANATI, si care acum sunt prin Dolj, Teleorman ?Islaz, Castranova, Celaru, Dobrotesti, Dabuleni etc …,,reparatie istorica,, doar pentru unii ?! mai bine i-ar spune ,,peticeala istorica,,….i-ar sta mai bine, fiind mai aproape de realitate ! zile mai inspirate !

  3. propun ca in loc de romanati sa se numeasca tiganati sau taranati sau taranato-tiganati , ce atata valva?
    si asa la conducerea judetului sunt numai tigani si tarani frustrati de ,,zdanesti”si opresti

  4. Iancule ia familia mergeti in Vaslui si de acolo cu fratii vostri care nu ati facut nimic ptr jufetele care vau ales, plecati in Siberia ca acolo gasiti oameni care gandesc la fel cs voi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here