Un IT-ist din Olt a câştigat aproape 25 de miliarde de lei, într-un an. Vezi topul celor mai mari venituri nete din activităţi independente

0
1154

Un oltean a obţinut anul trecut venituri nete din activităţi independente care au totalizat aproximativ 25 de miliarde de lei vechi, adică echivalentul salariului minim brut pe economie încasat de o persoană în 141 de ani.

Un specialist IT din judeţul Olt a câștigat anul trecut aproape 25 de miliarde de lei vechi net din prelucrarea datelor și administrarea de pagini de internet. Pe locul doi în ce priveşte câştigurile din activităţi independente se situează un executor judecătoresc care a câştigat în anul 2016, pe baza declaraţiilor depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt, venituri de aproape 11 miliarde de lei vechi. Locul trei, în topul celor mai bănoase activităţi, a revenit unui oltean care a obţinut din activităţi de intermediere financiară nu mai puţin de 9 miliarde de lei vechi. Pe locul patru în ce priveşte veniturile din activităţi independente se situează o persoană care are cabinet individual de practician în insolvență. Aceasta a obţinut în 2016 venituri nete de peste 6 miliarde de lei vechi. Nu în ultimul rând, în topul celor mai profitabile profesii şi-a găsit locul şi un notar care a obţinut anul trecut din activităţi independente peste şase miliarde de lei vechi. „Pentru anul 2016, primele cinci cele mai mari venituri nete declarate din activităţi independente, rezultate din statistica declaraţiilor prelucrate până la această dată, cu menţiunea că procesul de prelucrare a declaraţiilor D200 este în desfăşurare sunt:  2.459.313 lei, venit net, domeniu de activitate-prelucrarea datelor administrare pagini; 1.084.232 de lei – executor judecătoresc; 901.350 de lei, venit net-acivităţi ale agenţilor şi broker-ilor de asigurări; 627.218 lei-cabinet individual de practician în insolvenţă şi 609.133 de lei-birou individual notarial”, a precizat Mihaela Marinescu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt.

Ilie Bîzoi