Firmele, taxate dacă nu angajează persoane cu handicap

1
160

Firmele ce au minimum 50 de angajați care nu încadrează, din septembrie, persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați vor fi obligate să achite lunar la bugetul de stat o sumă.Aceasta va fi egală cu salariul de bază minim brut pe țară, garantat în plată, înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat astfel de persoane, potrivit Profit.ro.

În prezent, suma de plată este de doar 50% din salariu. Firmele nu vor mai avea decât opțiunea de a cotiza la buget, nu și de a cumpăra produse/servicii realizate de astfel de persoane, ca în prezent. Regula a fost instituită de Guvern, cu argumentul că, la finalul anului trecut, numărul persoanelor cu handicap angajate în instituții publice și firme nu depășea 35.000. Obligația va fi valabilă și pentru instituții publice.

1 COMENTARIU

  1. Nu vreti totusi sa cititi legea, ca sa nu mai dezinformati? Scrieti o idiotenie mai mare decat voi. Nu a fost eliminata posibilitatea firmelor de a opta pentru achizitionarea de produse/servicii realizate de persoane cu handicap. Verificati art.78 din Legea 448/2006 si daca nu va pricepeti nu va mai dati cu parerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here