La Poboru a strălucit, din nou, Firul de aur din lada de zestre străbună

0
371

Ajunsă la XVII- ediţie, această sărbătoare cu un nume atât de frumos – Firul de aur din lada de zestre străbună – a oferit şi de data aceasta fericitul prilej pentru ca oamenii din comună să îmbrace straie de sărbătoare şi să vină în centrul localităţii pentru a asista la spectacolul organizat pentru ei, cu participarea extraordinară a ansamblului artistic „Doina Oltului” din Slatina. Un spectacol care a fost deschis, ca la fiecare ediţie de până acum, de ansamblul „Căluşul Junior” din Scorniceşti, oraşul cel mai apropiat de Poboru şi faţă de care poborenii încă mai păstrează nostalgia locurilor de muncă pe care le aveau în Scorniceşti, pe vremea celui împuşcat în zi de Crăciun.

Înfiinţată în anul 2000, la iniţiativa viceprimarului de atunci, a primarului de acum, d-l Iulian Bărăscu, sărbătoarea a intrat în sufletele oamenilor, pentru că este şi Ziua Comunei şi fiecare ţine să cinstească această zi aşa cum îşi cinsteşte ziua numelui sau ziua de naştere. Peste 2000 de oameni, inclusiv din localităţile învecinate, au umplut centrul comunei, unii înghesuindu-se pe băncuţele amplasate în faţa scenei, pentru a urmări spectacolul, alţii pe băncuţele instalate în faţa tarabelor cu mici şi fripturi însoţite de răcoritoarele halbe cu bere, alţii dând târcoale celorlalte tarabe pe care micii negustori îşi instalaseră marfa, înarmaţi împotriva caniculei cu cornete de îngheţată, iar cei mai mici, şi nu numai, învârtindu-se în lanţurile tiribombei sau distrându-se pe lângă celelalte instalaţii de joacă.

Cu certitudine, faptul că atâţia oameni au participat la această manifestare se datorează şi persoanei primarului, care atrage ca un magnet, el fiind sufletul sărbătorii, tot timpul în mijlocul oamenilor sau pe scenă, adresând cuvinte de laudă concetăţenilor săi, pentru hărnicia lor, neuitând să sublinieze că prosperitatea comunei li se datorează lor, în primul rând, dar şi sprijinului permanent din partea conducerii judeţene. Dintre invitaţii de marcă ai primarului amfitrion, care au ţinut să onoreze cu prezenţa lor Ziua Comunei Poboru, menţionăm pe Silviu Neacşu, prefectul judeţului, Virgil Delureanu, vicepreşedintele CJ Olt, parlamentari ca Marius Iancu şi Renică Diaconescu sau conducători de instituţii judeţene precum: Adi Barbu, Emil Marinescu, Gheorghe Neacşa, Ion Bozgă, Felicia Man. Doamna Felicia Man, inspector şcolar general la ISJ Olt, a fost alături de primarul Iulian Bărăscu atunci când acesta a premiat o serie de elevi ai şcolii din localitate, prentru rezultatele lor deosebite la învăţătură. De asemenea, alături de primarul poborean au fost şi o serie de primari din judeţ, remarcându-i pe Ion Preoteasa, primarul oraşului Scorniceşti, sau pe Virgil Gealapu, primarul comunei Bărăşti. În sfârşit, am remarcat şi o prezenţă insolită în persoana lui Malek Hardan Mohammad, profesor la Universitatea Americană din Kuweit, care s-a arătat extrem de încântat de frumuseţea acestei sărbători româneşti. O sărbătoare care s-a încheiat cu un grandios foc de artificii, care a trimis spre cerul înstelat bucuria de a trăi a poborenilor şi încrederea lor într-un viitor şi mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here