Ajutoare de urgență pentru familii nevoiașe din Olt

0
281

Guvernul a aprobat recent acordarea unor ajutoare de urgenţă de peste un milion de lei pentru 463 de familii.

Nu mai puțin de  30.000 de lei din această sumă s-au acordat judeţului Olt. Banii vor fi alicați familiilor afectate de calamităţile naturale , incendii sau care se confruntă cu probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

O parte din bani vor ajunge la trei familii ale căror case au fost afectate de alunecările de teren. Alte cinci familii vor primi acest ajutor pentru că se confruntă cu probleme grave de sănătate, iar o familie va fi ajutată de guvern după ce casa acestora a fost ditrusă în urma unui incendiu.

La nivel national, o sumă de 324.900 lei va fi acordată unui număr de 120 de familii aflate în situații de necesitate cauzate de incendii din județele: Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea. O sumă totală de 139.500 lei va fi acordată unui număr de 35 de familii aflate în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, inundații și alunecări de teren, din județele: Caraș-Severin, Neamț, Olt, Suceava, Vâlcea, Vrancea. Aceste persoane au fost afectate de calamități naturale, și anume precipitații abundente, dar și alunecări de teren, cazuri izolate înregistrate în perioada iunie 2016 — mai 2017. Totodată, o sumă totală de 808.300 lei va fi acordată unui număr de 308 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Acestea se află în județele: Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și din municipiul București.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați în urma anchetelor sociale realizate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București. Aceste ajutoare de urgență se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale.