Trafic infernal pe Podul Olt

0
534

Coloane de mașini pe o distanță de câțiva kilometri și nervi întinși la maximum. Așa se desfășoară traficul pe Podul Olt, în urma lucrărilor de reparație care au început încă de la sfârșitul săptămânii Lucrările vor dura până pe 31 august, timp în care circulația se va desfășoara pe un singur sens. Șoferii sunt nemulțumiți că sunt nevoiți să aștepte și susțin că lucrările ar fi trebuit făcute pe timp de noapte.

Se circulă cu mare dificultate pe Podul de peste râul Olt. Este a patra zi în care se fac lucrări de reparație la gropile apărute în placa din beton a podului, iar o porțiune pe sensul de mers Slatina – Craiova a fost închisă.
În zonă a fost instalat un semafor electric, iar mașinile circulă pe un singur sens. Șoferii sunt nevoiți să aștepte zeci de minute în coloană. Șoferii au la dispoziție o rută ocolitoare, însă cei mai mulți preferă să aștepte în coloană, întrucât drumul respectiv este foarte prost, spun ei. Iată care este traseul de ocolire:

DJ 546 – Slatina (Catedrală) – Teslui – Moșteni – DN 64 – Strejești- Pleșoiu – DJ 677( Salcia) – DN 65”. Autoritățile sunt îngrozite de faptul că acest mastodont îmbătrânit poate ceda oricând. Lucrarile vor fi suportate de Compania Națională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Valoarea acestor lucrări de …înfrumusețare se va ridica la 80.000 lei și se estimează că vor dura aproximativ o lună de zile, timp în care traficul se va desfășura alternativ. Autoritățile locale și județene sunt depăsite demult de acest subiect care pentru ei a devenit oarecum comun.